laupäev, 25. juuli 2009

Tänasest päevast

Jõe poolt kostab jälle kõva kohinat. Eks see sagedaste vihmahoogude vesi peab ju lõpuks mõju avaldama ka. Ja kingalill hakkabki õitsema!
See on nii erksavärviline pilt, et tundub ebareaalsena. Aga sellised on praegu Imepeenras päevakübarate sektorid.Vihm läks aina hullemaks ja see sundis tellingutelt alla ronima. Sõitsime siis hoopis Kiili Maximasse. Mustsõstrad on varsti valmis ja vaja nad sisse teha, mistõttu suhkruvoori minek oli igati asjakohane. Ja kui juba sealkandis, siis loomulikult võtsime ette ka kontrollreidi Hansaplanti.
Appi, appi! Küll seal oli igasuguseid ahvatlusi! Hästi vahvad olid kahte sorti kellukad. Ma polnud selliseid varem näinudki. Nimed muidugi meelde ei jäänud. Aga imeilusad olid nad küll!
Ja seal olid astilbed!!!!!!!
Mulle need lilled meeldivad kohe väga, väga! Neid oli seal ka rikkalikus värvivalikus. Kõige rohkem meeldis siiski roosa astilbe. Aga ma ei suuda praegu küll välja mõelda, kas ja kus oleks meie aias see koht, kus astilbede efektne õieilu kõige paremini esile tuleks. Siinkohal meenub pilt ühest ajakirjast, kus heleda maja seina ääres oli pikk peenar, millel ilutsesid roosad astilbed. See pilt jättis vapustava mulje!
Muidugi oli ka meeletult roose, aga neid ma mitte ei vaadanudki. Mul ei õnnestu rooside kasvatamine.
Kiilis on ka lemmikloomapood. Sealt saime lõpuks paar vahvat palli meie Pontsule. Vaatasime ka jalutustrakse. No küll need on imelikuks disainitud! Isegi müüja ei saanud aru, mismoodi koer sellise asjanduse sisse tuleks toppida. Naersime koos müüjaga, et nüüd oleks küll hädasti vaja toote kasutusjuhendit.
No need traksid me veel ära ostame, aga hiljem. Ehk sügise poole, kui kutsa natuke suuremaks on kasvanud.
Tegin mõned pildid ka lillhernestest:
Aga mis kõige olulisem: täna on jaagupipäev. Jaagup aga lööb raudnaela heinakõrde ja viskab külma kivi vette. Veel jaagupipäevast loe siit.

1 kommentaar:

Köögikata ütles ...

See kingalill on käoking.

Aga külma vett küll veel ei taha, ma pole õieti ujuma veel saanudki.