esmaspäev, 27. juuli 2009

Algab sõstraralli

Esimene "proovinoppimine": kollane kauss silmini täis. Marjade küpsemine on olnud väga kiire. Alles see oli, kui vaatasin, et ainult põõsa ülaosas on marjad noppimiseks valmis. Nüüd üleni. Sel suvel tuleb olla hoolas ja kokku korjata kõik marjad. Osa musti sõstraid tuleb jätta ka tikrimahlale lisaks. Tikrimahla värv tahab natuke "parandamist". Toormoos. Pannkoogi peale ja ka "intensiivraviks" palaviku puhul. Kogemused on näidanud, et keedumoos ei mõju palaviku alandajana nii hästi, kui toormoos.
Moosi sai sellest portsust nii palju. Natuke ka muidu mekkimiseks. Ma hakkan topsidega tõsiselt hätta jääma. Kui plasttopsid otsas, tuleb moosi keetma hakata.
PS: Raadios muudkui räägitakse, et metsades pidavat palju mustikaid olema. Seal, kus Arnet tema välitööd viinud on, seal küll eriti palju neid pole.
Maimu eeskujul tahan seekord katsetada mahla plastpudelitesse villimist ja jahtunult lähevad nad sügavkülma. Selle nipi peale ma poleks küll osanud tulla! Jummalast hea võimalus pudeleid kasutada! Ma küll ei taha mingite kahtlaste sinininaga seal taaraautomaadi sabas seista.

1 kommentaar:

deia ütles ...

Ma juba aastaid külmutan siirupiks tehtud mahla nendes suurtes jogurtitopsides. Väga hea on. Ja pole mingit muret, et käärima läheks :D
Pudelites pole proovinud . topse on parem üksteise otsa laduda.