laupäev, 18. juuli 2009

Hullumaja ehk häda mõistuse pärast

....või pigem selle puudumise pärast.
Meil on 29 kraadine leitsak, aga vaja ikka väljas ukerdada. Plaan siis selline, et võtaks õige kätte sauna ümbruse korrastamise. Pesumasin toimetab omasoodu, samamoodi saab kastmisvoolik kasvuhoones enam-vähem iseseisvalt hakkama (kui välja arvata aeg-ajalt koha vahetamise vajadus). Nojah, eks see saunaümbrus käib juba pikemat aega südametunnistuse peale ja kaua see siis kannatama peab... võtadki jalad selga ja - tööle.

pilt nr 1. Sauna taga on naadid rinnuni, pargipuude tüvede ümber rohi samasugune. pilt nr 2. Saunakuuri katuseservas siis see õnnetu varase floksi ja tõnnikese "peenar" - momendil naadipeenar. On ikka kõigevägevam andnud taimedele jõudu - vaatamata ebasoodsatele elutingimustele nad on ikka veel elus ja isegi õitsevad mingil määral.
pilt nr 3. Peenar on välja prepareeritud. Armas aeg! Lehise ja peenra vahelt sõitsin ma vanasti muruniidukiga kaks korda läbi! Nüüd lehise oksad peaaegu katuseni.
pilt nr 4. Kas sa näe! Sauna varjualune on naatidest välja tulnud! Aga metsviinapuu jaoks on suureks kasvanud puude taga pime mis pime - pergola on na hõredaks jäänud.
Kui nüüd Issanda tulemine vähegi viibib, ma päikesepistet ei saa ja see vähene mõistuseraas, mis veel alles on jäänud, pole ka kuumaga otsi andnud, siis reportaaž jätkub.... millaski, aga ma pole midagi lubanud.

pilt nr 5. Palavus jätkub. Vahetevahel küll sõuab mõni valge rünkpilvetutsakas päikese ette, aga seda pole kauaks ja ega suurt ei aita ka. Nii ma siis täna labidat maasse ei löö. See oleks ümberistutamisele kuuluvate taimede suhtes alatu - neid niimoodi, juured maast lahti kistuna janusse jätta. Korrastan sauna taga vana pargi osa. Ja kui seal niimoodi niita ja puutüvede ümbrusi kõrtest vabastada, siis mõtlen küll, et õige on ütlemine: nii ilus, et nutt tuleb peale.
pilt nr 6. vaade sauna poole natuke kaugemalt. Mõelda vaid, et see oli suure maaparandusprojekti käigus päris tühi maa. Saun seisis oma õnnetus lagunevas alastuses täiesti lageda peal. Ei mäleta täpselt, kas just seetõttu tuli meil plaan vana palksauna otsa ehitatud mingi ehtnõukalik lobudik lammutada (selle põrandal nüüd see katusealune puhkenurk), natuke sauna katust tõsta ja tuuletõkkeks valdavate tuulte küljel katus maani venitada.
pilt nr 7. Kui juba, siis juba. Nüüd sai tehtud natuke saetööd. Alumised oksad kippusid kuivama ja takistasid ka niitmist.
pilt nr 8. Korrastatud pargiala õhtupäikeses.
pilt nr. 9. Arne sõitis murutraktoriga jõe ääres "promenaadil". Ülejäänud osa - nii kaldanõlv kui ka heinamaa poole jääv ala tahab trimmerit.PS: Kala ei võta ikka veel.
Poisid läksid Kauri poole filmiööle.
Ja mida kogu selle päevatöö reportaaži põhjal võin järeldada? Aga eks ikka seda, et PLAANITUD SAI ÜHT, LÄKS AGA NII, NAGU TAVALISELT :)))))

Kommentaare ei ole: