reede, 3. juuli 2009

Pildireportaaž Imepeenrast

Kole küll, aga täna on juba 3. juuli ja mina sain Imepeenra alles nüüd korda. Kaks kuud hiljem,kui vaja - no hea küll, poolteist kuud hiljem.
See tühi osa jääb kollaste osade vahele. Siia võiks panna värvide vahele hostad oma dekoratiivse rohelusega.
Vasakult paistab natuke tulevast hostade ala. Alumine poolkaar on suht pikk. Kui paneks siia helelillade õitega tõnnikese? Jagamist ootavaid tõnnikese puhmaid on palju.
Pildi all vasakus nurgas viimane jupike tõnnikeste alast. Kõige kõrgem ring, kuhu paneks heleroosad floksid. Muidugi juhul, kui mul õnnestub need sauna tagusest kunagi-olnud-peenrast välja kaevata. Ja selle Heinassoo poolse kaare täidaks uute lupiinitaimedega?
Eelmisel pildil nähtud peenraosa lähemalt ja veidi teise nurga alt.
Sellesse väikesesse ossa tahaks saada iiriseid. Mingi hakatus seal juba on. Lisaks on selles peenraosas kõige taga üks eelmisel suvel saadud päevaliilia.

Siin on kevadel ümber istutatud lilled. Nad on uue kasvukoha omaks tunnistanud ja naudivad uut elu.

Eelmisel pildil paremale jäänud päevakümbarad on siin nüüd vasakul. Kõige ees on kaunis kukehari - samuti sel kevadel jagatud ja ümber istutatud lill. Kukeharja taha jääb see hostade osa.
Ja lõpuks Imepeenar nüüd natuke üldisemas plaanis.

Imepeenar toob kolmnurka tarbeaed-Kivikõrb - väike park värvikirevust hilissuvel. Sellel pildil meie esimene uudishimulik päevakübar.

Aega võttis, aga asja sai! ma olen endaga rahul!

3 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Väga suur töö! Kui kõik taimevärvilaike täis kunagi, on ilmselt veel vägevam.

Kadakas ütles ...

Tõesti suur töö - näib ilmatu suur peenar! Aga maaaeda mu meelest sobivadki paremini vägevamad puhmad ja värvilaigud.

Mariihen ütles ...

See peenar on suur tõesti, aga suuruse tingis asukoht - suure paeklibu hunniku põhi. Kuna hunniku põhi oli nii kõvaks vajunud, et ühtegi kivi enam kätte ei saanud, siis tuligi selline veidra kujuga moodustis rajada. Kuju ei ole pealtvaates kaugeltki mitte ümmargune, pigem selline lopergune :)