kolmapäev, 29. juuli 2009

Marjakook

See on nüüd koht, kus tuleb öelda: "Käige minu sõnade, mitte minu tegude järgi". Nimelt on tegemist punase sõstra koogiga. Mul neid aga sel aastal enam pole. Nii ongi momendil ahjus hoopis mustsõsrtakook. Nüüd aga see õige retsept:

PUNASESÕSTRAKOOK
Taigen:
150 g võid
1 1/4 dl suhkrut
1 muna
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
Kate:
punaseid sõstraid
300 g hapukoort
2 muna
1/2 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
Valmistamine:
vahusta või ja suhkur

lisa pidevalt segades munad

sõelu hulka jahu - küpsetuspulbri segu

sega ühtlaseks taignaks

taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile; taigen tuleb suruda ka küpsetusplaadi servadele

vahusta munad, suhkur ja vanillisuhkur

sega hulka hapukoor

lisa marjad segusse

kalla marjade-hapukoore segu taignale

küpseta 200 kraadi juures ca 25 min

Kook pealtvaates. Välja näeb selline tume, kuna kokkamise kõrval tuli mõte ka kasvuhoonet kasta :D

Kook "külgvaates". Mis sest, et valede marjadega, aga väääga maitsev sellegipoolest.

Kommentaare ei ole: