teisipäev, 28. juuli 2009

Väike ringkäik aias

Täna on selline tüütult pikk päev. See peaks ju suvisel ajal ainult tervitatav olema, aga momendil ei ole. Mind hirmutati täna arsti juures nii ära, et olen erandkorras isegi sõnakuulelikult käitunud ja jalad seinal vedelenud. Aga vedelemine on äärmiselt igav. Nüüd käisin ikkagi tiiru õue peal. Ilm selline pilves ja pildid peaks välja tulema.

Kõigepealt üks varahommikune foto terrassi ukse pealt. Avastasin, et meil õu kasse täis. Püha taevas, Hallul on kaks poega: duubel 1 ja duubel 2. Ja parajad suured juba. Ja väga metsikud. Üks jäi ikka pildil näha ka, teine lidus minema ja on kõnniteel näha tumeda laiguna.
Aga mulle meeldib see pilt rohelise kontrastsete toonide pärast.
Kartulimaa näeb välja liiga ilus. Nii ilus, et mul hakkab tekkima kuri kahtlus, kas siin pole mitte pelgalt varte kasvatamisega tegemist. Äkki all pole ühtegi mugulat? Homme lõunaks keedan veel viimased poest toodud kartulid ja siis teen selle esimese kontrollreidi ära. Vaatame siis, mis pilt avaneb, kui üks pesa üles kaksata.
Ikka ja jälle rõõmustan aedhortensiate üle. Usun, et nemad ka rõõmustavad, et lõpuks ometi pääsesid vahtra varjust päikese kätte.
Oh sa imede ime! Leidsin avamaakurkide peenrast esimese kurgi! Aga ta on ka ainueksemplar. Peale tema leidsin veel ainult kaks kurgialget. Ülejäänud on õied. Isasõied.
Mulle ei anna kuidagi hingerahu need Hansaplantis nähtud roosad astilbed... See on nüüd muidugi utoopia kanti kalduv mõte (arvestades halvenevaid majandusolusid), aga unistada ju ometi võib. Ka masu ajal. Või just eriti masu ajal, kuna siis ju muud suurt teha polegi.
Nimelt see meie aed on selline.... kuidas seda nüüd öeldagi.... noh, pooleldi nagu mets või midagi sinnakanti. Ega polegi erilist võimalust mingeid erilisi peenraid aretada. Aga vot see kuuri serv on veel vaba. Mõõtsin sammudega ära: 15 sammu (tavalist, mitte 1m pikkust). Kui kaevaks sinna peenra. Tean seda rohukamara alust pinnast - see töö saaks jube olema...
Noh ja kevadel, kui eelarvesse suurte kulude lahtrisse kirjutatust veel midagi üle peaks jääma, siis äkki....
üldiselt jääks see peenar suht santi ilmakaarde, nimelt põhja.

1 kommentaar:

deia ütles ...

Kui sinna natuke päikest paistab - siis astilbedele sobib ideaalselt. Pane mõned hostad ka - siis on värvirõõmu pikemaks ajaks - hostadel palu erinevaid kirjulehelisi sorte. Ja veel paar lursslille äkki - nende kõrged valged õisikud sobiksid väga hästi tumeda seinaga ja selle valge rõdupiirdega. Srry kukkusin targutama :D