esmaspäev, 6. juuli 2009

Rabarberi-kaerahelbekook

Põhi:
  • 1 kuhjaga klaas kaerahelbeid

  • 1 "lahja" klaas nisujahu

  • 4 spl suhkrut

  • 150 g margariini

  • 1 spl vett

Kate:

  • 0, 5 l tükeldatud rabarberit

  • 1 spl kartulijahu

  • 3 - 4 spl suhkrut

Sega jahu, suhkur ja kaerahelbed. Lisa pehme margariin. Segu näpi sõmeraks taignaks. vala juurde vesi. Sega ühtlaseks.

Madala ümmarguse koogivormi põhi ja servad kaetakse lahtirullitud taignaga. Küpsetada ca 10 min. Vahepeal saga kartulijahu ja suhkur omavahel, seejärel rabarberitükkidega.

Kate vala poolküpsenud koogipõhjale ja küpseta veel ca 20 min.

Seda kooki on tehtud nii umbes 20 aasta jooksul. Mida aeg edasi, seda enam koos muudatustega. Esiteks mitte ümmarguses küpsetusvormis, vaid suurel ahjuplaadil. Teiseks olen kolmandaks kihiks lisanud munavahu vähese nisujahuga. Nii ka tänane kook. Lõhn on küll väga hea. Maitsenud pole, sest kooki ootavad neli noort meest ja üks noh mitte just enam niiii noor mees.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Aitäh jälle ühe toreda retsepti eest :)
Hille