laupäev, 18. juuli 2009

Laupäeva hommik

Küll oli täna hommikul "kuden´d räime" tunne! Õhtul, ah, mis õhtul, öösel ikka sai fotosid Flickrisse üles laetud ja set´i koondatud. Kuna mõlema poisi arvutisse käis samal ajal mingite filmide tõmbamine, siis Internet oli nii aeglane, et no anna kannatust... Kell oli peaaegu kaks, kui ühe set´iga ühele poole sain. Hommikul polnud Pontsul sellest sooja ega külma, et mõnel vähe magatud on - tema tahtis ikka õue ja siis mängida ka. Nii olemegi kõik poole seitsmest jalul. Isegi poisid, sest kutsika kileda klähvimise juures pole võimalik magada.

Ilm hakkab vist muutuma. Lõikasin peenral lillede närbunud õievarsi ja nottisin samal ajal parme. Natuke juba vahva rätsepa moodi - temal 7 ühe hoobiga, mul 4. Võimatu on õues olla :(

Pannkookide juurde tegin maasikatest toormoosi. Juba tuli tükk aega otsida, vist läbi hakkab saama see maasikaaeg. Mis omakorda tähendab seda, et maasikamaale tuleb suunduda labidaga ning lõpetada see töö, mis juuni alguses maasikate õitsemise ajal pooleli jäi. Kole küll, kuidas aeg lendab - praegu ees ootav töö tundus suve hakul nii- nii kaugel olevana. Nüüd aga käes.
Niisugune kurb tõsiasi tuletas meelde, et tuleks vaadata, mis see Sirje saadetud meil tööle ilmumise kuupäevaks siis ütleb. Mul korraline puhkus kahe käskkirjaga katkestatud - seega lükkub puhkus päris mitu päeva edasi augustisse.

Varahommikul jõudsin Flickris veel ühe väikese set´i täita. Kolmandat enam ei lasknud, sest minu selle kuu limiit on praktiliselt täis. Ju ma õhtul katsetan siis Slideshare´ga.
Igas aias on kohti, mis muutuvad kas üleüldiseks lemmikuks või siis lemmikuks mingil aastaajal või kellaajal. Nii on minu hommikutundide lemmikuks majatagune õunaaed. On ju ilus? Okstest on moodustunud mõnus päevavari, mis muudab õhu veidi jahedamaks, samas aga päikesekiired pääsevad okste vahelt läbi ja mängivad muru peal. Roosiaiast natuke spikerdades tekkis mõte, et võiks sellise ümber-puutüve-istepingi teha. Too pingipuu oleks siis see pildil kõige jämedama tüvega magus suveõun. Sordist ei tea keegi midagi - see on asundustalu rajamise aegne "pärandus". Selle õunaaia pingi keskel oleks auk, kus puul kenasti kasvuruumi, neljas küljes aga istumiskohad (no ikka ühes tükis, mitte neli eraldi pinki). Praegu ainult jaluta, siis saaks ka istuda ja kasvõi lugeda...või näputööd teha .... või pingil pikutada ja linnulaulu kuulata...
Ma pean selle plaani ette söötma. Usun, et läheb läbi.

Kommentaare ei ole: