kolmapäev, 29. juuli 2009

Hommikused tegemised

Ilmateade muudkui räägib, et pilvitus pidavat hõrenema ja et kohe-kohe tuleb päike välja.
Tutkit! Hoopis sadama hakkas! Mitte küll palju, aga siiski marjade noppimist häirivalt. Õnneks on üks ämbritäis musti sõstraid juba olemas. Nüüd paras moment need ka ära puhastada.

Täna hommikul ei olnud Pontsul üldse mängutuju. Istus ja hoidis autol silma peal. Kas koeral on ajataju paika pannud igapäevased reeglid? Kui ikka peremeest terve eelmise päeva kodus polnud, siis tuleb ju ometi järgmisel hommikul sõitma minna... Aga täna tuli peremees mitu tundi hiljem. Koer seda ei teadnud. Nüüd on autosõit tehtud ja kutsal jälle tuju hea.
Täna hüppas ta ise autosse. Polnudki vaja tõsta. Täielik autokoer meil!

Aru ma ei saa, milleks on vaja inimesi hirmutada. Nüüd on keegi tark välja rehkendanud, et lähiajal haigestub meil 1/3 elanikkonnast sellesse paganama põrsagrippi. Isegi surmaga lõppevate juhtude arv on juba paika pandud. Nii tore kohe! EPL artikkel on siin.
Aga üldiselt natuke kõhedaks teeb küll see gripp, kui mõelda, et uue Comeniuse projektiga kaasnevad ka reisid. Kõige lähem partner on Soomes, siis oli vist Kreeka, Itaalia, Türgi. Vist veel keegi. Koordinaatorkool on Portugalis. Õnneks mitte Lissabonis, vaid kuskil väiksemas kohas. Näis, kui palju see pandeemiaoht meie projektitööd häirima hakkab.

Lõuna juba.... Oh sa juttas! Küll nüüd kupatab! Läksin suurele peenramaale sibulat tooma ja kuulsin teisel pool jõge kõva kohinat. Ja ilm oli sealpool kõik hall. Kohin läks järjest valjemaks ja hall sein tuli lähemale. Mõtlesin, küllap jõuan lipata veel ka väikeselt peenramaalt ka läbi ja võtta tillilehti ning salatit. Aga see kuri hall müür ei viitsinud oodata, kuni ma aias ringi traavin. Ja siis kallati mulle selline vesi kaela, et sellist annab mäletada... Aga õhk on saju ajal märksa soojemaks läinud. Jälle selline troopilise vihmametsa tunne!

Kommentaare ei ole: