esmaspäev, 20. juuli 2009

Sajab, sajab, sajab...

Küll on vihmasadu! Ümberringi ei ole mitte sahin, vaid mühin - niimoodi kallab. Peenarde vahel lainetab vesi. Ja eks ole vahva, me saame sel aastal avamaakurke vist alles mihklipäeva paiku! Kuurirõdu lillekastides toimus vahetus. Tänu Maimule on seal nüüd petuuniad. Pool suve ju veel ees. Järgmisel aastal külvan rohkem lilleseemneid maha ning kindlasti pole vaja kõiki taimi nii hirmus vara ette kasvatada. Nüüd ju veel hea potist lillekesi võtta ja vajalikku kohta ümber istutada.

Ja kartul õitseb lõpuks ometi täie hooga! Kuigi jah, täna tuleb veel Rootsimaa talupidajaid "nuumata" (nagu Urmas tavatseb öelda) ja poest kartuleid osta.

Praegu sajab sellist peenikest seenevihma. Eriti ei sega, aga ebamugav on kummiülikonnas vikatiga vehkida. Just nimelt "vehkida", sest ega see minu niitmisoskus pole just eriti tasemel. See rohkem selline katkumise moodi niitmine. Seda ju vaaludest näha. Aga noh, külatee serva saan niimoodi ehk vähe korralikumaks. Nüüd vaja veel see sodi kompostihunnikusse kärutada ning seejärel niidetud ala muruniidukiga üle lasta. Seda aga märja ilmaga teha ei saa - koledasti mätsib niiduki põhja sodi täis.

2 kommentaari:

Kadakas ütles ...

On teil aga varane mihklipäev sel aastal! :) Ilusad punnid pildil juba näha, paar päeva veel ja ongi kurgid valmis.
See vihm kulus küll just asjaks ära, aga et ta nüüd veel mitu päeva jutti tahab ladistada, seda poleks küll vaja olnud.

Mariihen ütles ...

Ideaalis oleks päeval soe ja päikeseline, öösel tuleks sabin vihma ja kastaks kõik ära... Aga aiapidajatel vist oma kaitsepühakut ei ole. Miks muidu on asjad sätitud nii, et tal ikka palju tööd ja tegevust oleks. Vihmaperiood laseb umbrohul jõudsasti vohada ja põuaperiood hoiab aiapidajaid - kastjaid kenasti heas toonuses :)