esmaspäev, 8. juuni 2009

Kes meie aias hetkel õitsevad

Roosad pojengid on tänavu meeletult lopsakad ning õienuppe on väga palju. Ju nad eelmisel aastal võtsid aja maha ja kogusid "motivatsiooni" uueks õitsemiseks. Me oleme mitu aastat vaadanud neid pojenge ning üritanud välja mõelda, kuhu nad ümber istutada, et nad natukenegi rohkem valgust saaksid. Aga sellist kohta pole, kuhu ei ulatuks meie põlispuude mõjuala. pyretrum - vähemalt sellise nimega ma seda taime tean kutsutavat
Ja lupiinid, lupiinid, lupiinid. Aastaid tagasi, kui lupiini seguseemned mulda panin, nägime järgmisel suvel ääretult palju väga huvitavates värvikombinatsioonides õisikuid. Kahjuks on need kõige põnevamad millegipärast välja läinud.


Lipuvarda ringi ülemisel korrusel hakkab õitsema aed-liivatee padjand,
alumisel korrusel sätib end õieehteisse selline lill. Nime ma ei tea, aga mulle väga meeldivad tema kirjud lihakad lehed.
Selline siis sai tänene reportaaž lillepeenarde õitsejatest :)

2 kommentaari:

Kadakas ütles ...

Tundmatu on kivirik, armsad tegelased kõik :)

Köögikata ütles ...

Täpsemalt peaks olema varjukivirik variegata. Lupiinid on ka ilusad ja räägitakse jah, et need kirjud ei taha püsida. mul on vist ainult üks tavaline sinine alles jäänud sellest segupakist. Ja seegi oli nii hädises olukorras kuivale jäänud. Istutasin ta uude peenrasse ümber ja loodan, et kosub.