kolmapäev, 10. juuni 2009

Figaro siin, Figaro seal

Tänase päeva "aruandeks": a) rohitud sai - vähe küll, aga selga peab funktsioneerimisega ikka pikkamööda harjutama
b) Kuuris puude ladumine, tegelikult küll kõrgustes turnimine - nagu mingi makaak kohe. See puude ladumine oli vajalik selleks, et siis ma olin nagu vanasti mõisates eestööline. No ja mõjus: poisid ei vahetanudki iga viie minuti järel. No ei saa siis kahekesi korraga puid lõhkuda! Aga ei - kirve nimetust pidi kandma ainult Fiskarsi kirves. Ei tea, mis asjad need teised kirved siis on?

Panin siia pildi ka hirmuäratavalt kõrgetsest puuriitadest. Idaküljes on neljas riit lõpetamata, põhjaküljes on valmis kolm riita. Me oleme vist ainult ühel korral oma 80 ruumise kuuri silmini täis saanud. Praegu see küll ei õnnestu. Aga mulle meeldib, kui varu on kaheks talveks - iial ei või ette teada, mis juhtuda võib.
Pildil on ka päikeselaik! Mõelda vaid, meil paistis päike tänase päeva jooksul umbes pool tundi - poole seitsmest seitsmeni. Isegi jope kannatas seljast visata - tervelt 15 kraadi oli sooja. (Ma tahan Kreetale!!!!)

Eelika on naljatilk! Ta leidis, et nüüd, kui uus direktor valitud, algab meie kooli õpetajatel võõrutusperiood eelmisest direktorist. Ja see pidi olema väga õrn aeg ning võõrutatavad vajavad erilist hoolt ja tähelepanu :)

Hilisõhtul hakkab Heinassoo poolt tõusma paks piimjas udu. Kased lõhnavad, kägu kukub, ööbikud laksutavad, musträstas laulab otse maja ees vahtra otsas..... ja sääsed, sääsed, sääsed...

4 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Ilmatu uhked riidad!
Aga need hostad - oled kindel, et need ühest sordist on ikka? Näevad välja üsna erinevad.

Mariihen ütles ...

Kunagi ema peenrast kaevasin ühe põõsa välja ja jagasin oma aias ära erinevatesse kohtadesse. Sordinimedest ei tea ma midagi. Nendel tumedalehelistel põõsastel on ka mõnel põõsal harvad lehed sellised kirjumad ja heledamad.

Mariihen ütles ...

Unustasin lisada, et õied on ka täpselt ühesugused :)

Köögikata ütles ...

no siis on jah ikka kasvukohast tingitud erinevused. aga lahe ju, nagu oleks mitu eri sorti. :o)