neljapäev, 4. juuni 2009

Masendavalt külma päeva tegemised

Eksam läks noortel üsna hästi. Oli nii neid, kes üllatasid neljaga, kuid oli ka õpilane, kes jäi eksami kolme pärast nüüd ka kiituskirjast ilma.

Aga miski jama hindamisjuhendi kätte saamisega. Ümbrikus seda polnud ja REKK-i koduleht ka ei avanenud tükil ajal. Pole ka ime, kui kogu vabariigi koolid korraga ühe tööga tegelevad. Server ei pidanud koormusele lihtsalt vastu.

Kui algul arvasin, et tänane logistika ja ajakava ei lähe meil päris hästi klappima, siis tegelikult sujus kõik väga hästi.

Poiss sai Türilt ära toodud just ajaks, mil ma koolis lõpetasin. Muideks, Türil oli sadanud nii palju, et kojameestel oli tegemist, et mingisugustki nähtavust hoida. Meie vihmasadu pidavat olema täielik naljamäng sealse kõrval.
Uus ports voodrilaudu on ka kohal. Oleks siis kellelgi aega neid ka seina lüüa. Kole kiireks kisub kõigi nende projektide ja lepinguliste ülesannetega.

Aga see on nüüd küll kindel, et meretagune reis saab suvel teoks. Arne pani mind ka orhideeklubi väljasõidule kirja. Tahan seal ära käia kohe kindlasti, sest see on nüüd küll selline saar, kuhu elus rohkem vist ei satugi.
Ja meri ise on juba seda minekut väärt.
Ei ole minust rohkem kui kahekümne aasta jooksul sisemaainimest saanud. Kardan ja umbusaldan siiamaani igasuguseid järvesid ja jõgesid (välja arvatud meie oma kodune jõgi). Aga vot merega on teised lood. See vähemasti paistab läbi ja põhi kannab ja üldse on teine väga ilus.

2 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Ma siin ennist lugesin ja omaette imestasin, et juba eksamitulemused teada, et minuarust see asi venib ikka kuhugi sinna lõpetamise eelõhtule. Ja siis mõne aja pärast teatas oma tütar, et käis ekoolis piilumas - oli ka 5 saanud. :o) Lahe asi see ekool ikka. Ja tublid õpetajad, kes te nii ruttu jõuate tööd ära kontrollida!

Mariihen ütles ...

See lõpuõhtuni venitamine on rohkem gümnaasiumi eksamite lugu. Mu vanem poeg eelmisel aastal lõpetas gümnaasiumi ja sõna tõsises mõttes aktuse eelsel õhtul kuulsime viimast tulemust (kusjuures kirjandieksam ise on just see kõige esimene eksam).
Naersime toona, et ülikonda ei ole mõtet enne valmis ostagi, sest äkki ei lähe vaja ja muul ajal seda noormees ju selga ei panegi.
Põhikoolis läheb see asi rutem. Kuna meil maakool ja õpilasi vähe, siis lapsed lausa ootavad koolis oma tulemusi.