teisipäev, 6. oktoober 2009

Koibik ja valimiste-eelne üllitis

Teadupärast on ämblikel ja ämblikulaadsetel kaheksa jalga. Tollel isendil, kes suvatses ei-tea-kust välja ilmuda ja üle mu töölaua kooberdada -tol oli vaid kuus koiba. Lugesin kohe mitu korda üle kontrollimaks, et kes see nüüd see loll on. No sain kuus, võta või jäta! Vasakuid koibi neli, paremaid kaks. Siis äkki jäi too elukas seisma ja tõstis ühe vasaku koiva "suu juurde" ja nakitses midagi. Ei tea, mis ta oma ämbliku-aruga tegi? Puhastas varbavahesid? Kratsis? Lakkus? Turovski kindlasti teaks seda.
Üldiselt pole mul koibiku vastu midagi. Las tatsab. See on üks väheseid ämblikulaadseid, kes mu meelest vastikud elajad pole. Selline ohutu tundub teine olevat, sest mis ohtu võiks olla mingitest niitpeenikestest koivakestest.
Ahjaa!
KOV valimised pole enam mägede taga. Postkastist võib aeg-ajalt erineva suuruse ja paksusega üllitisi leida. Viimane saadetis oli läbimärg, sest tormituul oli postkastil luugi üles tõstnud ja vihmapilv oli tuule mahitusel kallanud sinna kenakese koguse märga ollust. Kuivas teine siis pliidiraual ikka ühte ja siis teist külge keerates ning vahepeal hõlmasid lehvitades.
Lõpuks sain aru ka, mis tolle papri nimi oli.
Aga mis see õieti oli? Ajaleht? Kõrvutasin teist valla lehega ... ei ole ajaleht.
Ajakiri? Eee... ajakiri peaks olema klammerdatud. See pole. Ajalehe ja ajakirja nimes kirjutatakse mitmesõnalise nime puhul mõlemad sõnad suure tähega (sõna "ja" väikese tähega). Või on nüüd uued kombed? Kõik võib olla. Alles see oli, kui "üksteise" ja "teineteise" kasutamine vabaks anti.
Millele siis pilk pidama jäi?
Korraldavad piisava bussiühenduse vallasiseselt ja Tallinnaga.
Toetavad õpetajate, lasteaiaõpetajate jne enesetäiendust ja kraadiõpet.
Toetavad õpetajate ja abipersonali senist head töökeskkonna ja -õhkkonna jätkumist. (Ei saa aru!)
Toetavad Kose Teeninduskooli rekonstrueerimist.
Toetavad piirkondlike küla- ja noortekeskuste väljaehitamist.
Aitavad kaasa oma põllumajandus- ja käsitöösaaduste otseturustusele kohalikul turul. Kus on Kose turg? See kaltsukas Marxi baari taga?
Tagavad valla kõigi piirkondade inimväärse elukeskkonna ja tasakaalustatud arendamise.
Korraldavad uue Rahkvälja maastikukaitseala moodustamise. Ha-ha-haa! See asi on juba korraldatud! Kohtu-keiss on läbi. Vald kaotas.
Toetavad külaliikumist, aitavad kaasa uute küla- ja alevikevanemate valimistele, külaarendamise seltside loomisele, külade-alevike arengukavade koostamisele. (Tea, kuda nad seda toetavad?)
Tõhustavad isetegevuslike prügimägede likvideerimist. (Nõrava prügimägi pandi kinni. Loodus tühja kohta ei salli. Kuda sellele isetegevusele lõpp tehakse?)
Aitavad kaasata välisinvesteeringuid turismipiirkondade nagu Nõiakaev, Tuhala, Tammiku ja Siniallika väljaarendamiseks. Vot seda plaani tahaks kohe täpsemalt lugeda. Nõiakaevust ja Siniallikatest saan täitsa aru. Aga mis on Tuhalas ja Tammikus? Mõlemas vaid mõisate varemed. Need rangelt eravalduses. Vähemasti meil.
Toetavad küla kodukordade väljatöötamist. (Koolis on kodukord. Külas ka? Too on õite huvitav!)
Jätkavad vallateede remondi ja aastaringse hooldusega. Plaanivad nende teede järk-järgulist tolmuvabaks muutmist. (Alles plaanivad? Millal meite ääremaale jõutakse? Mitme aasta pärast? 10?, 20?, 30?)

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.