pühapäev, 25. oktoober 2009

Suurvesi Pirita jõel

Pikalt ja pidevalt on sadanud. Küll vihma, küll lörtsi. Veetase jõgedes on väga kõrge. Täna hommikul Aruvalda sõitma hakates oli meeles ka fotokas kaasa haarata. Siin nüüd mõned hilissügisesed nutuselt hallid pildid:

1. pilt: Tegelikult on jõgi selle koha peal suht sügavas sängis. Nüüd aga peaaegu teetammini.
2. pilt: Suunal Tuhala-Aruvalla jääb see vesi teest paremale. Siin on tõenäoliselt ka kobraste "kriim käsi" mängus - nad kipuvad truubitoru kinni mätsima. Pildil on näha: veel 10 cm - ja vesi voolab üle asfaldi.
3. pilt: No selle koha peal nüüd küll jõge ei ole! Jääb suunal Tuhala- Aruvalla teest vasakule.
Aruvalla bensukas on juba nädal tagasi likvideeritud. Käisime Kosel bensiini tankimas. Kuivjõgi on pea triiki vett täis, kuid rohu pealt oli näha, et veetase on mingil hetkel veel kõrgem olnud.
Ei tea, kas kooli juures voolab jõgi üle väikese silla? Olen korra sellist imeasja näinud.

3 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Vesi on kole suur jah. Meil taastati hiljuti puupapivabriku jõujaam ja selle kanalisüsteemid ja kui suvel lubati sinna vaid teatud aegadel vett lasta (sest suur turismimagnet Jägala juga jääb muidu kuivale), siis nüüd on kanal kogu aeg avatud ja vesi voolab sealt mühinal läbi ning tundub, et jões endas on ikka vett piisavalt. Vihma sadas, kui lõunal ujumast tulime, ei tulnud üldse pähe Jägalas põiget teha ja juga vaatama minna. Oleks tegelikult ju paras aeg olnud.

Mariihen ütles ...

Ma magasin maha Nõiakaevul käimise õige hetke. Kuivjõgi on ka juba natuke veetaset alandanud. Iga pisimgi veetaseme alanemine mõjub kohe ka kaevule. Aga see meite kandi Nõiakaev oli ikka väga üle voolamise piiri peal olnud.

Unknown ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.