pühapäev, 11. oktoober 2009

Natuke tööd ka tehtud

Kõigepealt pean mainima, et panin jälle puusse! Nimelt sai eile rõõmustatud, et sel sügisel ei olegi mets kolletamispäevaks raagus. Igal sügisel reeglina on olnud. Vähemasti meie kandis.

Nojah, aga täna hommikul oli üsna krõbe külm. Kui siis päike hakkas puude võrasid soojendama, algas tõeline lehesadu. Vahtrad pildil olid veel eile täiesti kenasti lehes.
Poisid hakkasid vaarikaid istutama. Algul oli jutt, et ma ei lähe õue, aga siis tuldi ikka kauplema, et tule ikka näita, mis ja kuidas. Õue jäingi. Poisid kaevasid auke, mina torkasin istikuid maha.
Madis läheb homme kooli, Magnusel uue koolis jälle tsükliõpe ja järgmised kaks nädalat kooli pole. (Ma väga loodan, et anti süle ja seljaga koduseid ülesandeid). Magnus lubas homme istutustöödega jätkata.

Poisid tassisid terrassi pealt aiamööbli talvituma. Kurb - nii tühi see terrass nüüd.
Magnusel oli jube tihe koolinädal. Elas linnas Oru kooli aegse pinginaabri juures Mustamäel. Vähemasti alguses on ta uuest koolist ja erialast vaimustuses. (Seal saksa ärikeelt ei ole. See oligi põhjuseks, miks ta Säreverest ära tuli. Võõrkeelega peaks ikka alustama algusest). Sama hästi oleks võinud olla prantsuse ärikeel või mis iganes.
Poiss on õppimisest huvitatud puht majanduslikel kaalutlustel- kui hinded korras, hakatakse maksma stipendiumi. Tallinnlastest õpilastele 600 krooni, teistele 900 krooni. Poiss tegi natuke kalkulatsioone ja arvas, et siis saaks omale läpaka jaoks raha koguma hakata. Kaup jäi nii, et 3/4 eest hoolitseb poiss ise, 1/4 -ga toetame meie.

Noorem poiss mainis ka, et oli leidnud Tartu Ülikooli erialade hulgast midagi, mis teda huvitaks.
Esmakordselt on ta kooli suhtes positiivselt meelestatud.
Oru kooli 9 aastat olid koledad! Saaremaa meeldis väga, aga oli ikkagi liiga kaugel ja poiss ei ole ühikainimene. Nüüd siis see täiskasvanute gümnaasium. See õhtukooli värk mulle kohe üldse ei meeldi, aga kui poisile meeldib ja tal läheb seal hästi, siis las olla. Ma ainult loodan, et selleks ajaks, kui poiss lõpetab, pole matemaatika eksam kohustuslikuks tehtud ja et ta õpiks mingilgi moel kirjandit kirjutama. 9. klassi eesti keele eksam oli ideaalilähedane, aga see kirjand... 100-st 40 punkti on ikka kole palju. Poiss sai miinimumpunktid. Päris nulliring ei olnud. Kaja sõnade kohaselt oli see olnud 4. klassi tasemel. Aga teema oli ka hull: "Kooli kaks nägu" või midagi sinnakanti. Sel teemal kirjutaks ehk gümnaasiumi lõpetaja, mitte aga 15-aastane "jõnglane".

2 kommentaari:

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Sa pane sinna terrassi peale mingi pott mingite taimedega. Eerikad, kanarbikud

Unknown ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.