neljapäev, 29. juuli 2010

Veidi teistmoodi

...on see tänane ilm. Varahommikul pilves, jahe - kõigest 19 kraadi. Terrassil hommikukohvi juues kuulsin mingit krõbinat - üksikud vihmapiisad tegid puulehtedel sellist heli.
Täna vist julgeme mitu päeva põletamist oodanud oksad ära põletada.
....
Ehh! Vara hõiskasin! Kella poole üheksaks on juba jälle päike säramas ja tavapärane palavus käes.

Pojengihekk on aastaid ühe koha peal kasvanud ning aina võimsamaks sirgunud, kuid valgusrežiim on nende aastate jooksul kõvasti muutunud (majal teine korrus, vahtrad kõrgemad ja laiemad, õunapuu võra katab pooli pojenge.)
Täna on päev, mil pojengid kolivad uude kasvukohta.

Pojengid enne:
....ja nüüd:
Mis saab pojengidest vabanenud alaga, seda veel ei tea. Enne tuleb uue terrassi piirjooned tamiiliga maha märkida. Kõige olulisem uue terrassi juures saab olema trepp. Astmik tuleb teha lauge ja astmed ise madalad - vanaemal on praegusest trepist väga raske käia.

Mehed otsisid jõest mõnda sügavamat kohta ja lõpuks sättisid pumba keset jõge. Küll on mõnus kasta, kui ei pea kastekannuga tassima, vaid saan voolikust vett uhada. Mõnel pool sajab vihma, kusjuures saju kohta kasutatakse "kallab", "pladinal", "kohinal" ja teisi sääraseid kahtlasi sõnu, mis ilmselgelt viitavad rohkemale sajule kui see 3-5 piiska, mis meie kandis kombeks on. Palun meie kanti ka vihma, mis ikka kastaks ka!!!!!!!!!
  • Võtsin sibulad üles. Putke läinud sibulaid on hoidise sisse vaja ja teistel sibulatel olid pealsed juba ammu pikali. Panin saagi varjulisse, kuid tuulisesse kohta pealseid närvetama.
  • Petersellilehed hakitud ja sügavkülmas.
  • Tomati-sibula salat keedetud.
  • Oakaunad korjatud (homme jätkan).
Õhtul poole kuuest poole üheksani müdistas kõu igas ilmakaares, aga meile ei jõudnud ei äikest, ei pilvesabast vihmakest. Ainult internet kadus paariks tunniks. Voolikuvedamine ja kastmine jätkub.

Kommentaare ei ole: