kolmapäev, 28. juuli 2010

Troopiline ilm, troopilised elukad

Nojah, nüüd siis oleme sealmaal, et lisaks troopiliselt kuumale ja niiskele ilmale on meil ka vastavad elajaloomad liikvel.
Töömees oli hommikul oma vahetust lõpetamas, kui kuulis mingit imelikku kriiksuvat linnuhäält. Mõtles esimese hooga, et ju see üks päikesepiste saanud kajakas ikka on. Hääl oli aga väga lähedal ja lõpuks sundis uudishimu minema välja vaatama. Ja hääle tekitaja istuski baasi territooriumil suure kase otsas. Ja see laulja oli pesuehtne papagoi! Kodus asuti selle isendi pilti ja liiginime otsima. Just selline ta ongi.

Nüüd jääb veel oodata, millal meie jõgedesse ilmuvad krokodillid ja võsa vahele boamaod :)

Öösel oli Tallinnas kõuekõminat kuulda ning välkude sähvimist näha. Äike oli kuskil kaugemal. Meil see igatahes ei olnud. Poisid pidasid võrgupidu ning öösel väljas käies said nautida taevas sähvivaid hiigelsuuri välgu sik-sakke. Välkude juurde kuuluvat müristamist kuulda ei olnud.

Hommik on jälle tradistsiooniliselt palav - juba poole kümne ajal on 25 kraadi.
........
Ahjaa! Olen unustanud ühe kummalise seiga kirja panemata. See juhtus jälle mu mehe töö juures. Oli metsikult kuum ilm ja mehed otsisid õuest natukestki tuuleõhku - mere ääres peaks seda ju ometi olema. Ja siis nägid mehed seninägematut: väike varblane lendas, lendas.... ja korraga kukkus maha! Mehed läksid vaatama - kutu oli see väike linnuke. Oleme kuulnud, et hirmsa pakasega võivad väikesed linnud lennul surnuks külmuda, aga nüüd siis tuli näha, et sama võib juhtuda ka suvel kuumaga. Ja sellised asjad juhtuvad meil, parasvöötme põhjaosas!

2 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

:D
Meil valitseb 26,5 kella seitsmest. Aga midagi lohutavat on siiski tulemas, peoleo (vihmakass) kräunub terve hommiku ja see tark linnuke pole siiani veel eksinud. Ei tea, kas papagoi kah ilma ennustab?

deia ütles ...

Nu sääsed juba on meil troopiliseks muutunud - suured ja mürgised. Ma pole elus nii kärna läinud sääsehammustustest kui tänavu:) Ja liblikad tunduvad ka seeaasta suuremad olevat. Papagoid pole veel kohanud - aga tiigis avastasin küll mingid kummalised mardika ja sajajalgse ja kaani ristsugutised.
Meil käis täna öösel jälle maru üle - ladistas, õigemini kallas vett ja paukus. Ja mega tuul. Aga praegu kipub jälle sinna 30 kanti see temperatuur :)