teisipäev, 6. juuli 2010

Ringpeenra projekt menetluses

Hommikul kell 6 on Tallinnas 22 kraadi sooja!!!
Ilm on täna siiski veidi teisem- justkui mingi pilvevina on taevas. Õhk on mesikalõhnast paks.

Täna saab põnev päev olema! Üle mitme-setme aasta lähme kivihunnikuid revideerima. Tundub, et vähemalt Kivikõrbe ringpeenra projekt saab õige pea teoks. Kivide kohale vedimine on selle peenra valmimise jaoks kõige olulisem punkt.

Kivide otsimisel selgus mitu tõsiasja:

  • Esiteks, kartsin, et kivikoristuse käigus on põllult korjatud ainult paekivilahmakauid, kuid õnneks oli hulgas ka üsna palju graniitkive.

  • Teiseks, õiges suuruses graniitkivi leidmine ei olegi niisama lihtne. Kivid on natuke liiga väikesed.

  • Kolmandaks - suure kivi projekt, mis kuumalaine tõttu soiku on jäänud, sai tänase kivihunnikus tuhlamise ajal uut hoogu juurde. Ma juba tean, kuidas saan peenra serva kindlustamisel ära kasutada ka neid suht väiksemaid graniitkive. Kuskil aiablogis oli pilt, kus peenra serv oli kaldu ning nii on võimalik ka väikesed kivid ära kasutada. Mõtlesin ka välja, kuidas vältida kaldserva kivide vahele pahalaste ilmumist. Selle asja ma veel puhkuse ajal ära teen!

Kui kiviring valmis, katsin peenra põhja ajalehtede kihiga. Järgnebs mullavedu.

Ja valmis ta ongi!!!


Mullavedu oli tegelikult hirmus. Mitmel korral oli selline tunne, et kohe-kohe kaob pilt eest ära. Samas, kes selles süüdi peaks olema? Ikka ise! On ju jõgi harkjala peenrast vaid ehk kümne sammu kaugusel. Kui on palav, siis karsumm vette ja enam pole palav. On suvi..., on väga-väga palav....

5 kommentaari:

Kiku ütles ...

Huvitav! tahaks juba lõpptulemust näha!

Anu ütles ...

Oi kui tubli. Väga toreda asjaga oled hakkama saanud! Mulle meeldib ja jään huviga ootama pilti ka sellest kui sinna onelanikud sisse kolinud.

Nodsu ütles ...

Ohsavägevus, väga viis tegemine! Vaatasin ja mõtlesin, et päris vahva oleks, kui sinna üles nüüd ühe rippuva lillemütsaka saaks, a kes sinna kõrgele ikka ronib :P. Ega Sa neid kiva ometi üksi paika ei upitanud? Väga vahva harkjala peenar, kivid annavad asjale ikka kõvasti vurtsu juurde!

Mariihen ütles ...

Sel harkjalal tegelikult ongi konks, mille külge saaks ampli riputada :D
Kivid tõime kiviraunast ikka koos mehega ja murutrakrori kärus, mitte käe otsas. Paigaldamine polnud enam mingi probleem.

Köögikata ütles ...

Võimas! Ma ka ootan elanike sissekolimist!