Täna menetluses:
a) püreemoos heledatest õuntest (8 liitrit). Kas viitsin ka punastest õuntest püreekat teha, seda veel ei ole suutnud otsustada.
b) paprikasalat
- kaunad puhasta seemnetest ja lõika ribadeks
- suru tihedalt purkidesse
- keeda marinaad: 1 l vett, 1 sl soola, 3 sl äädikat, 3 sl suhkrut, pipart, mugulsibulat
- kuumuta hoidist 20 min 80 kraadi juures
Mu ema on teinud ka järgnevad arvestused, mille siinkohal lisan:
¤ 12 0,75 l purgile läheb 5 l marinaadi
¤ 6 kg pipart annab 17 0,5 l purki salatit ja kulub 5 l marinaadi
c) kuna marinaadi jäi üle, siis ka kolm 1 l purki rohelisi tomateid purki
d) punased õunad kompotiks 21 0,5 l purki (esialgu)
Kui nüüd veel saaks sügisel seeni, siis teeks seeneseljanka põhjad ka valmis. Üllataval kombel seda isegi söödi kunagi.
Ja Arne võttis üle tüki aja jälle maja juures nokitsemise käsile!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar