neljapäev, 6. august 2009

Fotoreportaaž mee vurritamisest

Oh sa poiss! Aivar on omale uue meevurri hankinud! Igavene vinge teine. Disainerid on ilmselt asjatundjad olnud. Igal juhul puhta mee saame sellega kätte küll.

Alumine "korrus" on meenõu.
Selle peal käib sõel.
Siia paneme kärjeraamid. Ja ega siis polegi muud - kuku aga vurritama!
See mitmekorruseline imetegu näeb siis välja selline.
Nüüd tarusse röövima! Kõigepealt magasini raamid. Liistude lahti kangutamisega on ka tükk tegu - kõik praod on vaiguga korralikult kinni mätsitud..
Putlased tuleb maha pühkida. Selle tegevusega ei taha nimetatud tegelased kuidagi soostuda.
Nüüd algas minu etteaste: kärgedelt tuli kaaned maha võtta. Mesi paistab olema selline suht hele - järelikult on magasinis rapsimesi.
Vurr näeb disainilt kena välja küll, aga.... oleks nagu vaja, et ta ka ettenähtud funktsiooni täidaks. Hammasrattad muidugi jälle plastmassist, samuti käepide. Ja küll käis raskelt! Jama ka, kui võõra vara ära lõhume!
Tegelikult peaks vurri mahtuma 4 magasiniraami või siis kaks tavalist taruraami. Aga vurritamine õnnestus alles siis, kui sisse jäi vaid üks väike raam. Poisid kasutasid selle riistapuu iseloomustamiseks nii jubedaid sõnu, mis trükimusta kohe kuidagi ei kannata...
Arnel õnnestus läbi häda üks suur raam ka kätte saada. Kui operatsioonil "Magasiniraam" pääses ta vaid ühe nõelaga, siis operatsioon "Taruraam" kukkus täielikult läbi. Praktiliselt ühel ajahetkel sai neli nõela. Ja õelused lendasid ümber lausa parves. Jätsime mee omanikele...
Nüüd natuke aega nõrgumisele ja siis mesi purkidesse.
Kuna mesi on teadupärast suht raske kraam, siis 1l purk sisaldab mett mahuühikus tunduvalt rohkem. Umbkaudsel (kaalumiseta) hinnangul saime 15kg mett. Sellest meie perele küll!


Tegelikult tuleks liiste puhastada ja vaik maha kraapida. Taruvaik viina sees läheb selliseks koledaks olluseks, aga pidavat olema hää ravim.

Igal juhul Arne juba vangutas pead ja nentis, et see masu peab olema ikka jube küll, kui meil selline hull talveks valmistumine käib. Viimati olime niisugused korilased ehk kunagi krooni alguses. Aga siis olid meil ikka tõeliselt rasked ajad. Ju siis nüüd ka... Vähemasti seisavad need ees...

Kommentaare ei ole: