esmaspäev, 31. august 2009

Sain tembuga hakkama!!!

Oh sa sinine sitikas! Käed värisevad veel siiani!

Asi sai alguse söögi tegemisest, mis - nagu tavaliselt, käis mitme muu tegevuse kõrval. Plaanis oli suitsukalasalatit teha. Panin muuhulgas munad elektripliidile keema. Ja läksin terrassile muid komponente hakkima.... Kes seda kella nüüd oskab öelda, aga noh, ühel hetkel läksin kööki vaatama, et kas munad on kah keenud :))))
Köök oli maast laeni suitsu täis, klaaskaas oli lennanud tuhandeks killuks, keedunõu ise oli pliidiraua küljes kinni mis kinni - tõsta või koos pliidiga.
Tegin tuulutamiseks lahti akna ja välisukse. Mis aga meelest ära läks? ...... Muidugi suitsuandur.... ja tõsiasi, et suits teadupärast tõuseb üles. Ja nii see suitsuandur teisel korrusel trepi kohal laes lõugama kukkuski. Küll oli kisa! Luust ja lihast käis läbi! Koer ulgus, mina otsisin paaniliselt mingitki asja, mille otsa ronides see asjandus laest kätte saada. No sikutasin siis seda kõigest väest... kätte sain. Hetkeks see põrguline jäi vait ka. Natukese aja pärast kukkus laua peal uuesti üürgama. Tükk tegu oli selle patarei lahti ühendamisega!

Aga üks asi on nüüd selge - see suitsuandur ikka tõesti töötab ja isegi niisuguse suitsukoguse juures. Kisa ajaks ilmselt ka kõige suurema unekoti maast lahti. Kasulik riistapuu kodu turvalisuse kaitsmisel!

Kogu selle äparduse kirjutan homse päeva ootuse juurde kuuluva pabina kontole :)))

Uus ports mune jääb nüüd küll keetmata. katsuks kuidagi teistmoodi hakkama saada!

4 kommentaari:

piretirahvariided ütles ...

Ja minul jäid esimest korda elus auto tuled põlema, nii et kui tahtsin koolist koju sõita, oli aku tühjaks läinud!

Mariihen ütles ...

Ihhii! Õpetajatel on rambipalavik!

Unknown ütles ...

Hee, suitsuanduri korral järgmiseks korraks soovitus - võta ajaleht ja lehvita lihtsalt tuult talle, kui suits just väga hullu paks ei ole :) meil oli enne köögis liiga tundlik andur, hakkas vahest karjuma ka siis, kui pannkooke tegime. Lehvitamisest oli alati abi :)

Mariihen ütles ...

Seda suitsu oli lehvitamiseks juba liiga palju :) Kusjuures ülemisel korrusel suitsu ennast näha nagu polnudki. All oli küll kõik hall. Õppetund missugune!