teisipäev, 18. august 2009

Vaikus pärast suurt vihma

Looduses on vaikus. Tuuletu, looma- ja linnuhääletu. Isegi vihmapiisad on okstelt maha tilkunud. Aga udu kerkib liigniiskest mullast. Kerkib üles, et saada uueks pilveks.

No kaua võib teleka ees vedeleda! Olime Pontsuga õues. Päris mõnusalt soe oli. Üritasin prahihunnikule tule külge saada. Aga või see nii lihtne oli - kõik ju nii märg ja vettinud. Esialgu oli peamiselt palju paksu suitsu. Hea märk ju seegi!
Paprikate ala kasvuhoones sai täna tühjaks tehtud. Paprikataimed põlevad prahihunnikus. Miski viga oli neil tänavu küljes. Saak jäi pehmelt öeldes kesiseks.
Käisin vahepeal mäe peal pilvi vaatamas. Suurest vihmapilvest on järele jäänud sellised räbalad.
Veidi teises kaares on aga juba väheke rõõmsamad pilved. (Pilt petab - nii valge nüüd küll mõni minut enne kümmet enam ei olnud!)
Pilved vaadatud ja oh sa imede ime - lõke on ka põlema hakanud! Lõkke suuruse järgi võib arvata, et seda sodi oli ikka paras jagu kogunenud.
Veel mõni päev, ja jõuabki kätte aeg kirjutada kokkuvõte (aruanne) suvest 2009. Kõik plaanid ei teostunud ja passiva poolele tuleb paratamatult ka üht-teist kirjutada.

Kommentaare ei ole: