kolmapäev, 30. september 2009

Ei või olla - juba???

Ilmajaam hoiatab libeduse ja tuisu eest!!! (ajalehest Postimees) Foto: ELMO RIIG/SAKALA

Hakkab aga jälle peale! Siiski natuke nagu varavõitu tuleb see talv. Kole küll, kui tuleb kuus kuud seda talve taluda! Kahest kuust oleks küll ja enamgi veel.

Paaril korral on ette tulnud kurioosseid ilmastikuolusid, mis meie perele meelde on jäänud. Vanema poisi viie-aastasel sünnipäeval oli väga soe ilm ja kõikjal selline kiilasjää, et hoia või kuivanud rohukõrrest kinni, et vaid püsti seista. Ja talvest tol aastal enam asja ei saanudki. Kevad tuli ikka õige vara. See - eest too talv algas ka väga vara. Minule olulisel päeval avanes aknast välja vaadates kummaline vaatepilt: maad kattis vähemalt 5 sentimeetri paksune lumevaip. Ja veel eelmisel päeval särasid lillepeenras värvirõõmsad daaliad! Looduse vembud on ettearvamatud!

3 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Hakkab peale jah. Meil oli üleeile ka suurte-suurte teradega rahesadu.
Hakkasin mõtlema, et juunis olid veel öökülmad, juulis ühe korra oli ka ähvardus (mis küll jäi pnapilt plussipoolele) ja sama augustis ja septembris. Seega ei ühtegi sooja kuud enam? Nii põhjamaal nüüd ka elada ei tahaks. :o(
Aga kui tohiks küsida, siis mitmendal see Sulle tähtis päev on? Vaataks genist järgi, aga Sa pole seal mu sõbrakutset veel aktsepteerinud. ;o) Vaadates seda kena punapea-õpetajat tekkis arvamus, et äkki oligi viimasel septembril.

Mariihen ütles ...

Sul mere ääres on veel väike lootus, et mere soojus hoiab ilma ka soojemana. Elan ise Tallinnast ca 30 km kaugusel, aga temperatuuride vahe kahe koha vahel on ikka oma 3-4 kraadine.
Lingile klõpsates ütles Geni, et mul pole õigust Sinu sugutuud vaadata.

Köögikata ütles ...

Ma ei oska öelda, mina Sinu omast näen eesnime tähti ja perekonnanimesid küll, aga ega ta rohkem ei lase jah vaadata, kui hõimlased ei ole. Vaatasin seaded ka üle, aga puu vaatamise kohta seal nagu midagi polnudki, ainult profiili kohta.