neljapäev, 3. september 2009

Tänasest päevast (metsa poolt vaadatuna)

Koolis läks tänane päev juba märksa kiiremini kui eilne. Probleemiga sain ka hakkama!


Koju jõudes oli pool peret juba ootamas ja kohe teine tunne oli toimetama hakata. Kupatasin ära külmikus oma aega oodanud seened. Käisime väikese treti ka Huntaugu metsas. Kui eile oli suur torm, siis täna risti vastupidiselt tuulevaikus ja väga mõnus suvesoojus. Ma ei teadnudki, et meie küla servas on sellised heinamaad! Kümnete-kümnete hektarite viisi niitmata heinamaid!

Metsas valitseb vaikus. Ainult tihane teeb aeg-ajalt häält ja korra isegi kuulsime laanepüüd. Selles lopsaka põõsarindega metsast suurt seenesaaki loota polnud, aga niisama oli ilus kõndida ja vaikust kuulata.
Pika kõndimise peale leidsime ka mõne võiseene. No ei ole meie kandis tänavu seeni!
Ja siis oli risti üle metsatee selline installatsioon! Ma püüdsin külma verd säilitada ja sisendasin endale, et see on tõke rohkearvulistele metsanotsu hordidele.... aga mingi kahtlane horisontaalne lauajupp äratas kahtlust.... Oh sa püha müristus! Me tallusime pühal ja puutumatul eramaal! Aga kuda me sinna sattusime? Kas teisel pool oli vastav silt: "Stoi! Streljatj budu!"??? Vot ei olnud! Ja pealegi oli päike veel taevas, seega meil seaduslik õigus viibida võõral mullakamaral.
Niitmata heinamaa servast sain põrandavaasi kaks efektset kuivanud taimepusa. Pildil nende ere-lilla-roosa värvitoon välja ei paistagi.
Laupäeval läheme Paunkülla. Mina lihtsalt niisama uut õhku hingama, minu mees aga peab miskit seal ka rääkima - demonstreerima.

1 kommentaar:

Liia käsitöö ütles ...

Viitade leid on tõesti vahva, lähed mööda ja kohe tuju hea!
Põrandavaasi leitud taimepusa on palderjan. Kui kasse majapidamises pole, siis ok. Mulle ka väga palderjan meeldib just nüüd, kui ta värvub selliseks lillaks/punakaks/roosaks. Istutasin endale lillepeenrasse paar aastat tagasi. Mingil ajal märkasin, et keegi on mul osa lilli maha sõtkunud ja ega enne aru saanudki, kui nägin naabrite kasse ümber palderjani püherdamas. Omal kasse pole ja ei osanud kartagi sellist asja. Kaevasin nad kohe väja ja viisin ära võimalikult kaugele lillepeenrast.