kolmapäev, 2. september 2009

Mõtteid pärast skandaalse telesaate uut algust

Mõne aasta tagune "Naistevahetus" tekitas vastakaid tundeid. Mõni saatepaar oli ikka väga .... noh, selline..... ei teagi, kuidas väljenduda... no - skandaalne. Mõtlesin siis, et seda jama pole küll vaja vaadata, aga....
ole sa lahke - jälle sättisin ennast kella kaheksaks teleri ette!


Väga raske on ikka hakata ilma "koolituseta" tegutsema võõras peres. Jelena oli väga tubli! Ta on tõeline kangelane, kes kodus kannatlikult rügab ja rügab. Puhkuseta. Hea, et suurematest lastest talle juba abi on!
Ja mismoodi toimub majandamine, kui peres on väga palju lapsi ja tööl ei käi kumbki vanem???? No emast oleks seda tööl käimist ka kole kurjast nõuda. Keegi oli juba nii nördinud, et "võražal protest"! Mille peale?

Olen ise ka noores põlves šoki saanud teemal: "linnatibi taluperenaiseks" :)
Leidub veel nüüdki, paari aastakümne järel inimesi, kes meite pool toimunud muutusi "hinnates" kahtlustavalt mind piidlevad, justkui tahaks öelda: "Tuu iks olõ õkva ku liinah!"

Üks poiss on nüüd siis koolis. Tuleb ehk homme hilisõhtul. Teine on kodus ja ootab, millal tema 1. kursus alustada saab.
Noored läksid jalutama. Potsut kaasa ei võetud. Selline ülekohus saab õige pea likvideeritud, kui Potsule ka traksid ja jalutusrihm saab ostetud. Vot siis jalutavad kahte koera!

Ma ei saa aru, miks ma ei saa mitte midagi "eppohhi loovat" korda saadetud pärast igapäevast tööpäeva! Tööpäev ju pole ometi ööpäeva pikkune! Aga ei mängi välja! Samas tean, et homme pärast tööd teen seda ... ja seda... ja seda ka veel. Ja sel lihtsal põhjusel, et reedel läheme matkale ja tunde pole. Siit järeldus - ma ei oska ennast säästvalt töötada. Aaa..... kuda seda õpitakse? Äkki oleks tagumine aeg õppida ennast säästma? Enne kui on juba hilja...

6 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Harku järve äärde, eks! Meie omad lähevad ka, minu 2 pudinat sealhulgas. :o)

Mariihen ütles ...

Just-just! Neeme Algkool on üks meie 6KK partneritest. (Harmi, Neeme, Vihasoo, Kurtna, Kernu, Harkujärve).Kurtna on nüüd muidugi praktiliselt kombinaadi mõõtu, aga koostöö sujub :)

Köögikata ütles ...

Hakkasin siin mõtlema (sinu pilt on nii tilluke ja ega ma eriti ei mäleta ka nägusid), aga kunagi ammu oli üks koolitus väikekoolide jätkusuutlikkuse kohta, kuhu mindki hoolekogu liikmena saadeti, kirjutasime selle lõpuks veel ajaleheartikleid. Ega Sinagi juhuslikult seal ei osalenud?

Mariihen ütles ...

Ei ole sellest koolitusest kuulnudki. Ütled, et see oli kunagi ammu. Küllap meie kooli kohal siis veel kõuepilvi kogunenud ei olnud.

Mariihen ütles ...

Ahjaa! Loe oma lastele sõnad peale! Homne matkarada kulgeb ka panga peal. Piiret ei ole ja vabalangemine pidi olema ca 20m. Ma rääkisin oma lastega ja panin ka klassi kodulehele epistli üles.

Köögikata ütles ...

Oih! Tänud hoiatamast. :o)