laupäev, 5. september 2009

Hämar ja unine laupäevahommik

Varahommikul tekkis ketserlik plaan terve laupäevase päeva ÜLDSE MITTE KOOLITÖÖGA TEGELEDA! Näis, näis, kas pean vastu! Tegemisest kui sellisest õnnestub ehk tõesti kõrvale hiilida, aga mõtlemisvõimet ei saa kuidagi välja lülitada. Kuigi tundub, et mõnikord oleks vaja küll seda "turn off" nuppu.

Nalja sai juba hommikul. Küpsetasin pannkooke. No millega neid siis süüa? Moosiga? Millisega neist? Meega? Vot, just meega! Saatsin mehe pumbamaja riiulilt meepurki tooma. Läks ja tagasi ei tule.... Tuli välja, et ta oli seal riiulite ees kirunud mind, et kuhu ma ometi need meepurgid peitnud olen. No mida pole, seda pole! Lõpuks meenus talle, et olin varem maininud, et mesi suhkrustab tänavu väga kiiresti. Siis ta taipas, et need imeliku sisuga purgid on ikkagi meepurgid. Nimelt näevad meepurgid välja täpselt sellised, nagu oleks neisse villitud sulatatud searasva. Me ei oska seda imelikku väljanägemist seletada millegi muuga, kui et tegemist on puhtalt rapsimeega.

Männimetsasid meie kandis ju pole, seega kanarbikumesi on välistatud. See pidavat jällegi selline tume ja mõrkjas olema.

Hommikukohvi nautides vaatasin vanu pilte. See piltide lugu on üsna kahe otsaga. Tore, kui need on arvutis, aga tore oleks, kui nad oleks ka albumis. Digika ajast alates pole meil ühtegi pilti arvutisse lisandunud.
Pildil on suure fotoalbumi kaas. Praegu vaatasin, et oli ikka viitsimist seda albumile ümber sättida. Kui nüüd hästi meenutada, siis tuli see album lausa osadeks lahti võtta. Tikkimine oli selle asja juures see kõige väiksem mure. Omal ajal sai raamatukaasi ka tehtud. Esikaas tikitud, kaane külge ühendatud õhukesest materjalist järjehoidja. Mõnele kingituseks läinud raamatukaanele tikkisin tulevase omaniku monogrammi ka peale jne, jne. Oh, olid ajad! Tikkimine mulle väga meeldib, aga hetkel pole see vist eriti moes.
Nüüd on vaja iseendaga ülemat nõu pidada, et mida tegema hakata. Kas tomati-sibula-õuna-küüslaugu salatit või moosi punastest õuntest. Vaja seda asja kaaluda. Mõlemad eeldavad pikka ettevalmistusaega, mis on aga igav ja ei paku üldse pinget :) Ja kust need purgid veel võetakse?

5 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Aga albumikaas on ju imeilus. :o) Ja kui ikka meeldib tikkida, siis tiki mõnuga, mina küll pole täheldanud, et see moes pole. Minu arust on igasugune käsitöö jälle paremini hinda läinud. Tee näiteks humoorikad mobiilikotikesed kogu perele või klassile. ;o)

piretirahvariided ütles ...

Ka minu meelest läheb käsitöö järjest rohkem hinda, eriti tikkimine, sest TikiTiigri programm on juba väga populaarne!
Olen püüdnud teha nii, et laupäeviti ma koolitööga ei tegele - olgu vähemalt üks päev nadalas kooliasjadest prii (pühapäev kulub juba uue nädala asjade ettevalmistamisele) -, aga nagu Sinagi ütlesid: mõtteid ei saa kinni panna. Hea üritus vähemalt.

Mariihen ütles ...

Nojah, moes ühel või teisel viisil võib ju olla, aga kodukujundusajakirjades ei näe me praegusel ajal küll ühtegi tikitud seinapilti. Ühes Maakodu numbris näidati pere kodu, kus olid tuttava mustriga pildid seinal. Nii soe tunne oli neid näha!

Mariihen ütles ...

Piret! Sa püüad küll laupäeviti koolitööst eemale hoida, aga ometi töötad! Võta see üks päev oma perele! Me tapame end selle ületöötamisega ära! Minul on küll vahel selline mõte peas, et vot enam ei tee rohkem kui just vaja.

piretirahvariided ütles ...

Aitäh muretsemast ja hoolitsemast. Igal laupäeval püüan ikka ja jälle mitte koolitööd teha, ehk ükskord õnnestub ka.