neljapäev, 17. september 2009

Meetort

Taigen:
3 spl mett
2,5 dl suhkrut
3 muna
2 tl soodat
5 dl jahu

Kreem:
1 kg hapukoort
2 dl suhkrut

Valmistamine:
  • vahusta munad kohevaks vahuks
  • kuumuta potis mesi ja suhkur, kui segu on tõusnud keema, lisa munavaht
  • sega juurde sooda ja tõsta pott tulelt
  • lisa jahu ja sega tainas ühtlaseks
  • jahuta tainas, vormi jahusel laual piklikuks tükiks ja jaga see kuueks osaks
  • kuumuta ahi 250 kraadini
  • rulli taigen lahti ja küpseta ükshaaval ~ 10 minutit
  • sega hapukoor ja suhkur ning määri kreem jahutnud kihtide vahele
  • purusta üks koogikiht pisikesteks tükkideks ja puista tordile
  • lase tordil seista külmikus üle öö
  • lõpuks tasanda ääred noaga ühtlaseks

2 kommentaari:

Nodsu ütles ...

No pidin ma siia lugema nüüd siis tulema! Meetort üks mu vaieldamatuid lemmikuid :) Eks nüüd olegi ükspäe põhjust näpud meeseks teha... ja see porgandikook tundub ka päris ahvatlev :)

Mariihen ütles ...

Porgandikook on tõesti väga-väga hea! Meekook natuke liiga rammus - ainult ühe tükikese kannatabki kange kohvi kõrvale võtta ja juba kõht täis :)