3 spl mett
2,5 dl suhkrut
3 muna
2 tl soodat
5 dl jahu
Kreem:
1 kg hapukoort
2 dl suhkrut
Valmistamine:
- vahusta munad kohevaks vahuks
- kuumuta potis mesi ja suhkur, kui segu on tõusnud keema, lisa munavaht
- sega juurde sooda ja tõsta pott tulelt
- lisa jahu ja sega tainas ühtlaseks
- jahuta tainas, vormi jahusel laual piklikuks tükiks ja jaga see kuueks osaks
- kuumuta ahi 250 kraadini
- rulli taigen lahti ja küpseta ükshaaval ~ 10 minutit
- sega hapukoor ja suhkur ning määri kreem jahutnud kihtide vahele
- purusta üks koogikiht pisikesteks tükkideks ja puista tordile
- lase tordil seista külmikus üle öö
- lõpuks tasanda ääred noaga ühtlaseks
2 kommentaari:
No pidin ma siia lugema nüüd siis tulema! Meetort üks mu vaieldamatuid lemmikuid :) Eks nüüd olegi ükspäe põhjust näpud meeseks teha... ja see porgandikook tundub ka päris ahvatlev :)
Porgandikook on tõesti väga-väga hea! Meekook natuke liiga rammus - ainult ühe tükikese kannatabki kange kohvi kõrvale võtta ja juba kõht täis :)
Postita kommentaar