teisipäev, 6. jaanuar 2009

Tänased seiklused


Täna sain koolist lisaklaviatuuri. Pidin linna minnes läpaka Ülemiste Elioni viima, aga poisid laitsid selle mõtte maha. Karta on, et teeninduses urgitsetakse välja muidki vigu peale klaviatuuri ja siis võib see krempel minna kallimaks kui arvuti jääkväärtus üldse ongi. Madis arvas, et parem ostame mingi klaviatuuri ja ajame "peenemalt" läbi. Varsti saab selle pilli rendileping läbi ja siis tahan selle nii või teisiti tolle jääkhinnaga ära osta.

Reklaamid Euronicsi meeletutest allahindlustest osutusid tõeks - nüüd on mõlema lauaarvutiga asi korras. Kahjuks nõudepesumasina hinnad nii palju veel kukkunud ei ole, et raatsiks sellist kulutust teha.

Kirjutasin vaba tunni ajal klassi ajaveebi päeva kokkuvõtet. Jäin selle tegevusega vahetunni peale ja siis seisid lapsed kõrval ja ütlesid, et kirjuta ikka sellest ja sellest ka.
No eks ma siis kirjutasin.

Hommikul nõudsid lapsed, et ma loeksin oma murelapse talveluuletust. Ütlesin tüdrukule, et see ei ole ju tema käekiri ja luuletuses olid ka sellised väljendid, mille tähendust laps vaevalt teabki. Ja lapsed väitsid, et nad on sellist luuletust juba kuskilt lugenud. Tegemist 12-realise väga sisuka jõululuuletusega (teemast väljas). Küsisisn tüdrukult, miks ta niimoodi petab. Vastuseks kehitati õlgu ja vastati, et ei tea. Ja kui ma ei hinda last (tegelikult tema ema) väärika viiega, siis on kisa taevani. Kuidas lapsevanem sellest aru ei saa, et õpetajad koolis ei ole poolearulised, kellega annab manipuleerida! Eilse matemaatika hinde märkisingi puuduliku asemel hüüumärgiga. Selle parandushindeks panen hiljemalt reedel selle hinde, mis tegelikult tuleb. Tärn näitab ära, et tegemist parandusega.

Kommentaare ei ole: