esmaspäev, 5. jaanuar 2009

Üle tüki aja jälle tööl

Küll olid täna kõik väsinud nägudega! Puhkuse moodi aeg algab ju tegelikult alles 2. jaanuarist. Enne seda on perenaistel käed- jalad koduseid tööd täis pluss lisaks lugematul hulgal tööasju. Tänavu aga nii napilt neid jaanuarikuu vabu päevi antigi. Täna hommikul oli juba 18 kraadi külma! Peaks see külm ometi homme hommikuks järele andma! Pakkisin auto kasuka alla, et ta ometi vaevuks hommikul käima minema. Sky Plus hommikutiim kirus täna, et Tallinn on mingi needuse alla pandud - ükskõik, mis suunda Tallinnast sõita, nii 100 km pärast on talve rohkem kui rubla eest. Tallinnas aga nii, nagu alati! Ja ongi hea! Alles see oli, kui sadas kole palju lund maha ja kohe olid kõik infrastruktuurid rivist väljas. Kellele seda jama vaja peaks olema! Pilt on tehtud kell neli täna pärastlõunal. Udusevõitu, kuna pildistatud läbi akna-külm ju, kes see õue kipuks minema!

Arvo vaatas täna mu läpaka üle. Ei aita - tuleb uuesti lahti võtta ja nüüd juba suurema hulga viinaga pesema hakata. Klaviatuuri alumine osa on korrast ära ja mingi klahv peab olema ikkagi pidevalt alla vajutatud (kuigi visuaalselt ei ole märgatav).

Mul ei ole meie kooli kõige raskema juhtumiga veerandi esimesel päeval tundi olnudki. Ainult jutu põhjal teadsin, mis mind ees võib oodata. No tõesti! Kohe oli näha, et laps oli olnud kaks nädalat sellises keskkonnas, kus tema on maailma naba ja mingid reeglid tema jaoks ei kehti. Ja see tegelane on järgmisel aastal minu klassis! Klassijuhtaja jutu põhjal pidi temale kõige paremini mõjuma täielik ignoreerimine. Ei ole ju mõtet provotseerida, kui mingit tolku ei ole ja keegi närvi ei lähegi. See tegelane tuleb väga kindla sõnaga paika panna, siis saavad teised õppida.


Kommentaare ei ole: