laupäev, 17. jaanuar 2009

Krõbedavõitu talvepäev

Küll on hea kodus olla! Hommikul poole kuue ajal sirasid taevas tähed ja külma oli ka päris krõbedalt. Üheksa paiku oli juba üleni pilves. Külmakraadid on meie jõele järjekordse jääkirme peale tõmmanud.

Kolmveerand üksteist hakkas päike ennast metsa tagant ilmutama.

Eile õhtul poisile Kuimetsa vastu sõites oli hea tõdeda, et ilm on ikka palju-palju valgemaks läinud! Eelmisel korral oli pilkane pimedus, nüüd - hmm - "täidlane" hämarus. Just! See väljend sobib küll! Kui mõnikord hiljem seda lugema juhtun, eks siis näe, kas saan aru, mida sellega mõtlesin :)

Poisil sai koolis nalja - ta ju "kõva käpp" inglise keeles. Seekordsel õppesessioonil oli aga saksa keel (sealjuures ärikeel). Ei mingit "ema", "isa", "kodu" jne sõnavara! Õpetaja oli soovitanud üles kirjutada need sõnad, mida õpilased ei tea. Magnus siis kirjutas ja kirjutas .... ja kirjutas, sest kõik olid võõrad sõnad! Koju sõites oli tal kohe vaja mulle oma saksa keele tarkust tutvustada ja luges oma konspekti mobiili valgusel ette. Isegi mina sain mõnest sõnast aru - nii palju on kolmest Comeniuse aastast ikka kasu ka olnud!

Nüüd ei oskagi välja mõelda, mida täna õigupoolest tegema hakata. Niisama lebotada ka ei raatsi - tegemist ootavate tööde nimekiri on nii kole pikk. Aga valikut teha on raske. Võib-olla õmblen natuke. Tikkimistöö tuleks ka ära lõpetada. Igapäevased majapidamistööd ei lähe üldse arvesse. Igatahes linna ei lähe ja isegi mitte Kosele.

Päeva edeneded lähen ilmselt fotokaga õue. Äkki satub midagi huvitavat ette.

Ahjaa! Tiia kirjutas ja ütles, et oli minu klassi kodulehel põhjalikult surfanud ja siis selle kodulehe veebiaadressi klop-i lehele pannud. Nüüd saan aru, miks viimasel ajal on klassi kodulehe feedjet loetelus märge: arrived from klop.edu.ee

Kommentaare ei ole: