laupäev, 17. jaanuar 2009

Mööblinahk käsitöös

Pilt eelmisest õppeaastast. Savist lillepott on kaetud mööblitööstuses kasutatava naha tükkidega. Liimitud PVA liimiga. Viimistlemisel kasutasime PVA ja vee segu "lakkimiseks". Pärast kuivamist on töö veidi läikiv, pisivead on "peidetud" ja üldmulje üsna korrektne.

Sel nädalal kuulsin nahatöö jaoks uue nipi: papptorust tuleb saagida käevõruks sobiva laiusega jupp. Papi servad liivapaberiga lihvida (lõikamise ebatäpsuste ja teravate servade kaotamiseks).
Saab edukalt kasutada taas mööblinahka. Kuid - liimimiseks tuleb keeta kliister NISUJAHUST JA VEEST! Mulle tundub see veidi uskumatuna, et selline kliister liimib, kuid olen sel viisil tehtud käevõru äsja näinud. Nisujahust keedetud kliistriga jääb nahk pehmeks, vastupidiselt PVA kasutamisel toimuvaga. Veel üks nipp, mida varem kasutanud ei ole: selle asemel et Kunstiakadeemia kauplusest hirmkallist kuldset värvi osta, saab väga edukalt kasutada kullapaberit (Tiimaris on). Küünlaleegi kohal tuleb naelapea kuumutada ja siis suruda selle kuuma naelapeaga kullapaber vastu käevõru. Kullavärv jääb väga hästi külge!

Kommentaare ei ole: