laupäev, 10. jaanuar 2009

Päikeseline puhkepäev

Küll see talveilm võib ikka muutlik olla! Ühel päeval rohkem kui 20 kraadi külma, teisel veepladin ümberringi... Täna hommikul jälle külmakraadid. Mitte just krõbedad, aga eilne vesi on kenaks siledaks liuväljaks külmunud. Varjud on endiselt nii pikad, pikad...
Täna tahaks natuke õmmelda. Vaatasin, et pesupulkade kott on kuidagi pleekinud ja hale. Vaja vaadata, kas leian mõned riidetükid. Üks heegelniit oli mul tugevast papist rulli peal. Kui nüüd seda rulli natuke uuritud sai, samas ka pastakate-pliiatsite hulka laua pea - siis sai A ja B kokku liidetud ja..... võib-olla saan ühel hetkel ka vastuse kätte.... :)

Läksin pesu õue kuivama (tegelikult küll jäätuma) viima ja põrkasin välisukse peal kokku täiesti võõraste inimestega. Olid vene rahvusest, kuid rääkisid peaaegu perfektset eesti keelt.
Noh ja küsimus oli selles, kas ma ikka tean, mis on tõde. No nii - selge! Jehhoova on omad jälle missioonile saatnud! Ütlesin siis, et igaühel on oma tõde - teil oma ja minul oma. Ja ma ei kipu oma tõde teistele peale suruma ning ootan sama ka teistelt inimestelt. Tädi sai ruttu aru, et selle tõrksa taltsutamine ei ole just lihtne ülesanne ja kiirustas minema, onu ajas aga järjekindlalt oma jora ja tahtis saada vastust oma küsimusele, et mis ikka on minu arvates elu mõte. Ütlesin siis, et elada - hästi, sisukalt, tervislikult ja kaua. Üsna ruttu läksid nad järgmist tallekest otsima, kes oleks rohkem altis laskuma filosoofilistesse diskussioonidesse. Ei tea, kes neil bensiini kinni maksab?

Kommentaare ei ole: