pühapäev, 12. detsember 2010

Mure võtab võimust

Kell 16.15: Lumerookimine on lõpetatud. Sissesõidutee on lahti kühveldatud kuni külateeni. (Kus aga siiani pole sahka liikunud).
Kopeerin siia artikli Postimehest, mis hoiatab üliraskete liiklusolude eest Tallinn - Tartu maanteel.LINK.
Äsja Tallinna-Tartu maanteelt naasnud Järva Teataja piltniku hinnangul on teeolud antud teel eriti keerulised.

Oma teekonnal sai fotograafile pildile pikas rivis aeglaselt liikuvad autokolonnid. Korraks autost väljununa sai selgeks ka asjaolu, et teepind on ülimalt libe ning ilma tuge otsimata pole kukkumist võimalik vältida.

Päästeamet andis teada, et rohke lumesaju tõttu on paljud inimesed endiselt lumevangis ning lumest lahti lükkamata teede tõttu on operatiivabi jõudmine nendeni oluliselt raskendatud. Kriitilisemad piirkonnad Eestis on Virumaa, Harjumaa, Kesk-Eesti ja Läänemaa. Üliraskete teeolude tõttu tuleks eelpool nimetatud piirkondades autosõitu vältida. (NOJAH! Ja kindlasti on otsetee lumevaaludest umbes! Homse tööle sõitmisega seoses hakkab mure, hirm, paanika pead tõstma. Poiss tänitab küll, et sellise lolli kohusetundega ei pidavat õnnestuma maailmarevolutsiooni käiku väärata, aga .... Ma vähemasti üritan :S..... MIS SAAB HOMME HOMMIKUL??????)

Samuti soovitab Päästeamet inimestel hoida aeg ajalt kontakti oma lumevangis olevate lähedaste ja tuttavatega olemaks kindel, kas nendega on kõik korras. Toidu ja joogivee varude lõppemisel tuleks abi küsida kohalikult omavalitsuselt. (Ha-ha-haa! Mõnel huumorisoon veel täitsa funkab!)

2 kommentaari:

deia ütles ...

Sõites täna jälle Tallinn - Tartu mnt-l ja raadiost kuulates seda soovitust pöörduda kohaliku omavalitsuse poole - hakkasin suure häälega naerma.
Tegelikult toob selline ektreemne olukord kohe välja need omavalitsused, kes oma elanikest holivad ja kes mitte. Ise elan Harku vallas - ja meie OV kiituseks pean ütlema, et teed on puhtad - ka reedel ja laupäeval, kui oli olukord eriti hull - olid sahad kogu aeg käigus. Ka kõrvalteed aeti lahti. Meie tänaval käib sahk iga päev - ja kui vaja siis ka mitu korda päevas.
Rae valla kohta ei saa kahjuks mitte midagi kiitvat öelda. Mitu päeva sealkandis liigeldes, tundsin ainult kaasa neile, kes seal elavad. Tänagi vaatasin, et enamus kõrvaltänavaid on puhtaks lükkamata. Lumi on rinnuni - labidaga sellest jagu ei saa.
Veelkorda kiidan südamest Harku vallavalitsust. :)

Eve Piibeleht ütles ...

Mina kiidan Keila vallavalitsust lumelükkamise suhtes ka, ok, reedel meile traktor ei jõudnud ja täna pole ka ühtki näha olnud, aga suured teed on puhtad ja vähemalt parketimaastur läks täna ilusti välja.