teisipäev, 13. aprill 2010

Jahedavõitu aprillipäev

Tänane päev ei ole enam eilse koopia - on jahe ning mingit tahtmist pole pärast tööpäeva veel õue minna. Kuigi oleks tahtnud minna, kadus ju kogu eilne õhtu arvutis tööd tehes.
Võtsin ette vaid ühe väikese tiiru.
Sinililled on end usinasti õitsele sättinud.
Jões hakkab veetase tasapisi langema. Aga tõesti ainult õige tasapisi...
Mäslev vesi meie jõel. Vesi on juba tumepruun - rabad sulavad.
Aga piirikraav meie ja Heinassoo vahel on triiki vett täis! Konnad volksavad hüpata küll rohu sees, küll tee peal, jõe kaldaäärne vesi kihab neist samuti.
Ja Rootsi Tee ääres ei ole enam mitte ühtegi näsiniine põõsast! Kuhu need küll saanud on?
Maa on ka pargis veidi tahenenud ja nii pääsesin metsahakatust vaatama. Mänd on ikka üks tänuväärne puu - tema eelmise aasta ladvakasv on nii-nii pikk! Kuusk on selles osas ikka märksa tagasihoidlikum.
Tore, kui aed (või kuidas seda maa-ala kõige õigem nimetada oleks) on suur! Samas on selle suure territooriumi hooldamine üsna töömahukas ja aeganõudev.
Oli ju eelmine nädalavahetus selle töömahukuse tõestuseks - rassi kaks päeva, nii et tuli hänna all, aga oleks siis midagi suurt ja epohhiloovat valmis saanud, kus sellega. Vot siis vahel tuleb selline ketserlik mõte, et mis oleks elul viga, kui hooldada oleks nii umbes 1000 ruutu koduaeda... Praegu aga .... maa-ala suurus on mõõdetav ikka märksa suuremate arvudega...
Annaks ilm ka järgmisel nädalavahetusel mahti õues toimetada!

Kommentaare ei ole: