esmaspäev, 5. aprill 2010

Tüüpiline kevad

Mille poolest tüüpiline?
Eks ikka ilma poolest! Ikka on nii, et nädalavahetusel, kui inimesed on töölt vabad ja saaksid koduaias asjatada - vot siis on niru ilm. Niipea, kui tuleb tööle minna, mida me näeme - päike särab taevas! Kohe kangesti tahaks pahasti öelda!

Juba hommikul tööle sõites peitis hommikupäike end tumedate pilvede taha tukkuma. Lõunaks ilm selge ja oi-oi, küll on soe! Ega ta kraadide poolest nii hullult soe polegi, aga meie aladel + 12 on juba kõva sõna.

Oli see Oru Kodu naaberkrunt üle asfalttee sel nädalavahetusel, mis ta oli, aga no nüüd oli küll päris hull seis. Kogu õu on ühtlaselt vee all. Tänav ja üle tänava põld samuti. Sõitsin autoga sellest asfaltpõhjalisest järvest läbi ja veesambad käisid auto katusel kokku. Iseenesest lahe kogemus, aga tegelikult üsna murettekitav olukord. Ja seda kõike mingite jobude pärast, kes kinnisvaraarendamisel ei kasuta tervet talupojamõistust. No mitte ei ole trendikas arvestada aastakümneid, võib-olla isegi juba terve sajand tuntud tarkust - vesi liigub ikka seal, kus temale kõige soodsamad liikumise teed on. Seda teadsid vanad talumehed, teadsid mõisa töödejuhatajad - ja nad kaevasid kraavid just sinna, kuhu vaja. Aga vot nüüd tuleb mingi tegelane, kes kohalikke looduslikke olusid tunneb vaid nii palju, kui ta kaardilt oskab välja lugeda. Omast arust oli kole tark veel pealegi, kui kraavi põhja lasi panna ehk kõige rohkem 10-tollise toru ning kinni see kraav lükatigi. Ja nüüd - totaalne, jõhker uputus!

Aias on lund kõvasti sulatanud. Küüni põrandalt on vesi kadunud. Aga mu ilusasti puhtaks riisutud murulapid on jälle tuules lendlevaid vahtralehe-krõbinaid täis! Hakka jälle otsast peale!
Kasvuhoones on palav nagu põrgukatlas!

Ei tea, kas minust on täna asja aias toimetama või ei ole. Homseks vajalikud töölehed tegin küll töö juures valmis, aga töönädala alguses olen kui halvatud - mitte ei saa töid-tegemisi jooksma. Aga vot siis, neljapäeval, kui nädalalõpuni on veel üks tööpäev jäänud, siis tuleb eluvaim jälle sisse.
Ostsin täna ka kotitäie lillemulda - meil lastega üks plaan vaja teoks teha.

Kasvuhoones:


  • külvasin ühe paki ahtalehist tageetest (kollase-oranži kirju)
  • külvasin ühe paki suureõielist ja kõrget tageetest (erkkollane)
  • külvasin 65 lillherne "Little Sweatheart" seemet (segu). Taime orienteeruv kõrgus 25 cm.
  • lõikasin tagasi 4 miniroosi istikut

Õue peal:

  • Imepeenrast mullused varred lõkkeasemele
  • lõkkele uuesti eluvaim sisse puhutud
  • kuuri ees püsilillepeenrast mullused varred lõkkeasemele

Nii mõnus on õhtuhämaruses õue peal toimetada! Õhus on lõkkesuitsu lõhna, taevas sõuavad haneparved, õhk tundub soojana, kuigi termomeeter näitab veel kõigest 9 kraadi. Mõnus õhtu!

2 kommentaari:

Monika ütles ...

Täiesti samad tunded... Miks see nii sageli küll nii on? :(((

Angela ütles ...

Väga mõnus on Su blogi lugeda! Tundud huvitav inimene olema! Eile päikselisse õue astudes mõtlesin samamoodi:)