kolmapäev, 27. juuni 2012

Uus istutusala vol1

Kõigepealt eilsest: Saime maja tagakülje voodrilaua löömisega sinnamaale, et tehtud on ka tuulekastid. Nüüd tuleb maja otsasein värvida, liistud paigaldada, siis saab tellingud teisaldada ja tagakülje vintskapi ka korda teha.

Maja otsaseinas on pojengide ala. Nad said ümber istutades ikka väiksemaks ka jagatud ja et must maa liiga suur ei oleks, istutasime pojengide ette rea hostasid. Nüüd on hostad pojengide all ja vaid mõni üksik leheke piilub välja, nagu hiir mütsi alt.
Need pojengid on ühed hullud kohvijoodikud! Kohvipaks saab elutoa aknast neile kaela visatud ja kuna kogu istutusalale ei ulata viskama, siis on need kaks-kolm puhmast, mis rohkem kohvi saavad, kohe eriti palju teistest suuremad.

Nüüd tänasest päevast.
Suurest rõõmust, et maja tagasein uue näo sai, pesin hommikul selle külje aknad puhtaks :)
Kui nipet-näpet igapäevased toimetused tehtud said, asusime kive otsima. Suuremad nendest said juba alale veetud ka. Käisime ka Raudismäe kivihunnikut takseerimas. Seal on mõned ilusad, millele ramm peale hakkab. Aga kuna seal on haljasmassi varumine veel pooleli, siis täna me sealt kive ei toonud. Jääb mõneks teiseks korraks.

Ja siis asus igaüks oma tööde kallale. Kes pintseldas voodrilaudu puidukaitsevahendiga, kes lõhkusid puid, ja... kes hakkas kaevama.
Poiss takseeris seda asja ja leidis, et madalate okaspuuvormide ala on väga ilus (kogu aeg roheline ja hooldusvaba. Lilledest on tal suht suva (peab kogu aeg rohima).

Ja nagu ikka, hindasin ennast kõvasti üle. Õhtuks sai tehtud just nii palju. Või õigem oleks öelda - nii vähe. Aga põõsad on tõesti palju ilusamad, kui nad on oma rohelise rüü muru roheliselt taustalt välja saanud.



Kui homme jalad kannavad ja lausa hullult ei saja, saab jätkatud.
Ja Rohelisse Kaubamajja on vaja minna igihaljaid põõsaid varuma.

4 kommentaari:

Kimalane ütles ...

Kui tore on jälgida loomist!
Võtab juba ilmet ja saab kena asi.Jõudu!

Tii ütles ...

Hansaplant on kena koht ja istikud ka tavaliselt OK, kuid kui rohkem korraga tahad osta, siis on ka odavamalt võimalik. Vaata näiteks Aianduskeskus Flores - väike ajutine suvemüügikoht, lõpumüügi tõttu kõik kaup 15-30 % veel soodsamalt kui hinnasiltidel veebis. Taimed on päris korralikud. Ka Kristiine puukool on hea koht.

MUHEDIK ütles ...

Oh, puukesed on kohe hingama hakanud ja end välja sirutanud. Mu meelest selle lühikese ajaga kohe kasvanudki. Nad lausa naeratavad sealt Sulle vastu:)
Aga kui Sul on kavas sinna igihaljaid puid istutada, võiksid küll kaaluda selle ala katmist. Paksult ajalehti puude vahele, see ongi kate. Mis Sa sinna peale paned, on juba valikute küsimus. Võivad olla ka tavaliselt väikesed kruusast välja sõelutud kivid. Sa ei pea seda kohta kohe mitmeid aastaid rohima, kui üldse.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Väga asjalik ja ilus tulemus tõotab tulla.