teisipäev, 19. juuni 2012

Udutab...

Uduvihmane ja suht jahe on see tänane ilm. Just paras tubaste asjadega tegelemiseks. Õues oleks ju ka tööd, nii et tapab, aga loll, kes viilimiseks põhjust ei leia. Ikka nii, et maa külmunud ja kärss kärnas.
Aga eile oli väga hea päev! Saime hakkama suure töövõiduga  - küttepuud on saetud. Teine hea ja pingest vabastav on gümnaaiusmi lõpueksamite tulemuste saabumine. Nüüd on selle asjaga siis ka ühel pool!

Kollased võhumõõgad jalgupidi jõe kaldamudas. Pilt on tehtud suure suumiga, ilmselt seepärast veidi udusevõitu.

Kivikangru kõrval õitseb lodjapuu. Mullu oli ta väga rääbakas - mingid suure isuga siplased mugisid teist kahe suupoolega. Tänavu on seis märksa parem. 

Fragment Imepeenrast. See peenar on meil peamiselt suve teises pooles värviküllane. Praegu on õitsemas vaid iirised. Peagi alustavad tõnnikesed ja mõni nõgeseõis on ka juba avanenud.

Roosa õievaht pumbamaja kiviktaimlas. Mulle see pilt meeldib!

Tumeroosad õiemütsakad hakkavad Pikas peenras väge koguma. 


3 kommentaari:

Tii ütles ...

Sul on väga kena ümbrus. Nii palju toredaid looduslikke taimi nii vees kui kuival. Ja aialilli ka päris omajagu maja ümber. See eelmise postituse lipupeenar on väga kena. Kui kõik eelmisel aastal alustatud aiaviljamaad tänavugi harimises on, siis niisama ringivahtimiseks teil küll vist palju aega ei jää. Jõudu ja rõõmu oma kätetööst! Tahaks kindlasti sel suvel ka oma silmaga teie jõeäärset talupidamist näha.

Mariihen ütles ...

Meil on tõesti ilus. See ilu on aga hoopis teistsugune, kui ta oli minu lapsepõlvekoduaias Laagri alevikus. Nüüd oleme metsa veeres jõe kaldal. Meil käib aiakülalisi suviti palju. Praegu olengi töödega ummikus, kuna koolitöö kõrvalt ma ei suuda aias toimetada, olen kui tühjaks pigistatud sidrun. Nüüd, puhkuse alguses rabeleme siin, sest rahvast käib ikka ja jälle. Käiakse vaatamas mitte kollektsiooniaeda (mida meil ei ole), vaid rahulikku rohelist aeda, mis on kooskõlas ümbritseva loodusega.
Tule suvel kindlasti külla! Muidugi siis, kui ilmad ikka soojaks ja päikeseliseks suvatsevad minna :)

MUHEDIK ütles ...

Meil ei uduta. Meil sajab täna päev otsa päris korralikult, vähemalt 10 hoogu on siit üle käinud.
Roheline aed on väga ilus. Kui enamvähem kõik värviline on aias otsa saanud, naudin alati ümbritsevat rohelust