esmaspäev, 8. august 2011

Roosid ja sügise hingus

Vaatasin eelmise suve postitusest järele - välja on läinud pinnakatteroos "Volare". Ülejäänud kolm on alles ja ka suht-koht kosunud sellel suvel. (Kevadel olid ääretult viletsas seisus).
"Denise"
"Fairy"
Juba ostes lipikuta roos
Ja lõpuks potiroos. Oli neid taimekesi selles potis tervelt kolm. Üks läks välja, teine on kidurake, aga kolmas õitseb ja tervelt kuus õienupukest on tal.

Eelmisel sügisel ostsime Juhani puukoolist kaks põõsasmaranat. Kollane näitab oma esimesi õisi. Teine (vist roosa) on veel väikseke.

Õitsemist alustavad hilised kõrged kukeharjad. Esimene "pääsuke":

Õhus on tunda sügist. Juba liiga palju on puudes kollaseid lehti. Toomingas tõmbub punaseks ning kui nii edasi läheb, on ta peagi raagus.
Pildil kask jõe kaldal.

4 kommentaari:

Tsiil ütles ...

Tegelikult kolletavad meil ka, aga see on küll veepuudusest. 31.augustini peaks olema aiaseadustega sügisest rääkimine keelatud :) Minu meelest asi alles algas :)

Mariihen ütles ...

Tegelikult on suvi veel pooles septembriski. Aga vähemasti meil läksid ööd külmaks punkti pealt 1. augustil. Ja kui vara läheb pimedaks! Selle üle võiks ju tegelikult rõõmustada, et näe, ei peagi enam poole ööni aias koogutama. Aga tahaks ikka veel lõpetada tööpäeva kuskil poole üheteistkümne-üheteistkümne paiku:)

Köögikata ütles ...

Käisin eile Kosel ja panin teeservades tähele, et põdrakanep on enam-vhem lõpetamas. Seega aidaa soojad ilmad! :o(

Hiline ütles ...

http://pogoda.mail.ru/
lubab järgmisel nädalal jälle kuumalainet