laupäev, 6. veebruar 2010

Õhkõrn kevade virvendus

Kuigi temperatuur on hommikul -8 kraadi (Hiiumaal olevat isegi -16 kraadi), võib tähelepanelik looduse vaatleja märgata juba esimesi vaevumärgatavaid kevade saabumise märke.
Tänahommikune härmatis ei ole üldse eelmise, jaanurikuise härmatise sarnane. Ta on hoopis õhem, ilm ka kuidagi sombusem.
Pirita jõel on vesi jää peal. Tuhala jõge pole täna hommikul veel vaadanud.
Tuhala-Aruvalla teel oli hulgaliselt metsvinte. NB! Ei olnud leevikesed, just vindid olid. Nägin nii isas- kui ka emaslinde. Paljud metsvindid talvituvad Eestis, kuid kahel eelisel talvekuul neid meie kandis näha ei olnud.


PS! Meie algklassiõpilaste kingitust Pajula kooli algklassidele saad vaadata siin.

3 kommentaari:

Kadakas ütles ...

Tahtsin sult küsida natuke teemaväliselt, aga kuna sa õpetajana liigud haridusteemalistel netisaitidel, siis kas on mõnd netilehekülge, kuhu oleks koondatud infot erinevaid projetitoetusi jagavate institutsioonide kohta? Valdkond siis kas üldharidus, erivajadustega laste haridus, huviharidus või kohaliku elukeskkonna edendamine. Olen võtnud nõuks ühe väikese maakooli (lasteaed+6kl) elujärge parandada, esimene projekt on esitatudki, aga kuna varem pole kool projektitegevusega tegelenud, siis on neid järeleaitamist vajavaid valdkondi nii infrastruktuuri kui ka nö pehmete rahade valdkonnas.

Mariihen ütles ...

Ma pole ise ühtegi projekti kirjutanud. Tean vaid, et meie kool on esitanud projektitaotluse mingile Norra fondile. KIK rahastab mitmeid projekte, seda eriti maapiirkondades, kus keskkonnaharidus rohkem hinnas. Praegu on plaanis veel üks projekt kirjutada, aga ma tõesti ei tea, kes rahastaja oleks.Ahjaa, on vist mingi kohaliku omaalgatuse fond ka olemas.

Kadakas ütles ...

Aitäh, nendega olen kursis jah, mõtlesin, et just üldhariduse osas on ehk miskit kahe silma vahele jäänud. Eks ma nuhin netis edasi.