pühapäev, 21. veebruar 2010

Pärast purgaad

1. Lume sisse on uuristatud jalgrajad auto platsini ja puukuurini. Lund tuli visata lausa üle pea - nii kõrged on vallid teeraja servas.
2. Kell 12.50 lõpetasime Magnusega oma õue parkla puhtaks rookimise. Lumi on kõva ja tihe. Enam ei saa siuh ja siuh lumelabidat vibutada.
Üks hull (loe: auto) sõitis Oru poolt Tuhalasse. Meie tee otsas jäi seisma, vaatas, et edasi teed lihtsalt ei ole ning keeras tagasi. Vot nii käivad asjad meite kandis.
Viktoriini küsimus: Kas lumesahk on südapäevaks teed puhtaks lükanud? Valikvastused: JAH; EI. Õige vastus: EIIIIIIII!
See on see valla ääremaa elu: jumal kõrgel, keiser kaugel, vaadake ise, kuidas oma eluga toime tulete.
3. Kõige pikem ja kõige hullem lõik ootab veel ees: kogu sissesõidutee suure vahtra alt kuni külateeni tuleb lahti lükata autole vajalikus laiuses. Ja keldri juures on tuisuvaal ikka kenasti kõrge ja tihe :((((

Nüüd on tee lahti aetud! Poisid aitasid ja niimoodi kolmekesi rassides lõpetasime kell 14.45.

PS! Traktor, millega volitatud isik külateid lahti peaks lükkama, on sootuks katki. Õnneks Oru suunal on tee kuidagimoodi läbitav. Ja loota sellele, et sahk talude juurde sissesõiduteed ka lahti lükkaks - no see on ikka väga lihtsameelne ja sinisilmne lootus.

Üks naljavend sõitis tee peal lumesaaniga. Kas ta ei näinud (kõik on ühtlaselt sinakasvalge), et risti üle tee on kõrged hanged - igatahes kummuli see saan lendas. Üks laps oli ka peal. See oli avariist koledasti ehmunud - keeldus pärast saani õigesse asendisse upitamist sellega edasi sõitmast. Üürgas päris tükk aega...

Kommentaare ei ole: