esmaspäev, 6. veebruar 2023

Zero waste elustiil.

10 näpunäidet algajale zero waste elustiili poole püüdlejale.


1.       Vaheta ühekordsed esemed korduvkasutatavate vastu. 

OK, kuna olen maainimene, ei jookse ringi kohvitopsiga. Ei ühekordse, ega klaasist analoogiga. 

Paberrätikud - lapsepõlvest mäletan, et nõusid pesti, lauda pühiti mingi riidekaltsuga, mis aga vajas väga sageli väljavahetamist, kuna hakkas haisema. Seega ikka tekkis jäädet.

Korduvkasutatavad taskurätikud. Neid kasutavad siiamaani eakad inimesed, aga noortele seda "söödavaks" teha - no ei usu hästi. Mäletan lapsepõlvest, et kui oli pesupäev, siis ema pesi normaalset pesu "Riga" pesumasinaga, aga miskipärast pandi lapsed taskurätikuid käsitsi pesema. Oi, see oli vastik töö!

Soovitus kasutada metallist toidunõusid. Meenub põhikooliaeg, mil kooli sööklas serveeriti lõunat mingites plekknõudes. No ei taha koju selliseid! Miks üldse peaks nõud metallist olema? Praegu on ju ka pestavad taldrikud-tassid kasutusel, ega neidki iga päev ära ei viska.


2.       Analüüsi oma prügi.

No sorry! Mida saan ma teha, kui liha on pakitud plastkarpi, lihatükil on veel mingi paberi moodi tükk all (ei tea, mis vajadus selleks peaks olema), kõige tipuks on see lihakarp pakendatud mingisse kilelaadsesse materjali. Topsis müüdavatel toiduainetel on topelt kaas - alumisel on kõik vajalikud kirjed, aga selle otsas veel plastist "müts". Vahel on õnnestunud saada toode ilma selle üleliigse mütsita, aga seda juhtub harva.

Toidujäätmete probleemi maainimestel reeglina ei ole. Vähemalt nendel, kel on oma aiamaa olemas. seega kompostihunnik on vajalik ja kasulik.


3.       Sorteeri prügi. 

Ikka sorteerin! Makulatuur kulub küttekolletes tule süütamisel marjaks ära. Lisaks kasutan seda multši alusena. Kartongist kaste tundub, et tekib isegi liiga vähe. Aeg-ajalt on ju jälle vaja mõni uus kõrgpeenar rajada, nende põhja läheb esimese asjana kartong.

Toidujäätmetest oli juba juttu.

Tekstiilijäätmeid ka eriti ei teki, kuna ikka saab "vanast uus, kleidist pluus" õmmeldud. See jutumärkides slõugan oli teemakohane juba õndsa nõukaaja "Nõukogude Naise" ja Silueti" kaante vahel.


4.       Külasta second-hand poode. 

Vahepeal oli aastaid, kus "kaltsuka" ei külastanud. Ju siis oli elu liiga hea. Nüüd on see pood taas külastamist leidnud. Harva küll, aga vahel ju ikka.


5.       Leia kodusolevatele esemetele uus eesmärk. 

Klaaspurke on meil alati liiga vähe. nendes on hea säilitada kuivaineid, taimetee materjale.

Leiva- ja saiakotid lähevad kasutusse istutuspottidena (põhja on varrastega augud torgatud). 

tugevamatest kangatükkidest saab õmmelda poekotte.

Pajalapid, pajakindad on ka vanast-uus versioonis.

Vanad saunalinad transformeeruvad lilleanumateks (tsement+vesi taignast).

.

6.       Sorteeri biojäätmeid. 

Juba ülalpool mainitud teema.


7.       Osta värsket toitu. Oleme köögiviljade sööjad. Neid kannatab ju panna kasvõi pannkookide sisse. Ei kujuta ette ühtegi päeva, mil poleks omakasvatatud köögiviljad menüüs. Kui on tahtmine osta puuvilju, pakendan nad vanast pitskardinast õmmeldud kottidesse. Poes võrkkottidesse pakendatud apelsinid, kiivid jm jäävad valikust välja. samuti kilesse valmis kaalutud viinamarjad.


9.       Kasuta laetavaid patareisid. 

Vot see on veel tundmatu teema minu jaoks.


10.       Loo ühendus zero waste kogukonnaga. 

Mingi kogukonnaga liituda ei plaani, kuna ei ole ei hipster ega miskine lillelaps. :) Aga huvipakkuvate FB gruppide postitusi ikka loen. Niiöelda ideede genereerimiseks. Ise nendes sõna ei võta.


Kokkuvõtteks: Meie pere elab suhteliselt "rohelist" elu. Alati saab paremini ja eks me tasapisi püüdleme selles suunas. Nüüd on meil peres oma isiklik keskkonna spetsialist ja käime seetõttu veel enam "nööri mööda". :)

2 kommentaari:

Claudia Klein ütles ...

Tere tulemast teenusesse Spotcap Global Financial Services, minu nimi on Claudia Klein, olen laenuandja ja ka finantskonsultant. Pakun igasuguseid laenuteenuseid

Kas vajate hädasti rahalist tuge? Kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? kui teie vastus on jaatav, soovitan teil ühendust võtta minu ettevõttega | spotcapglobalservices@gmail.com | või saatke sõnum WhatsAppis: +31642117819 | ja teil on laen teie kontol 24 tunni jooksul, sest pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

Pakume kõikvõimalikke laenuteenuseid (Isikilaen, Ettevõtluslaen ja palju muud), pakume nii pikaajalisi kui lühiajalisi laene, samuti saate laenata kuni 15 miljonit eurot ning väljastame laenu madala intressimääraga. 3% aastas. Minu ettevõte aitab teil saavutada erinevaid eesmärke laia valiku laenutoodetega.

Tunnistan tõsiasja, et legitiimse laenu saamine on alati olnud suur probleem. Inimestel, kellel on rahalisi probleeme ja kes vajavad sellele lahendust, on paljudel inimestel kohalikest pankadest või muudest finantseerimisasutustest omakapitalilaenu saamine nii keeruline. kõrge intressimäär, ebapiisav tagatis, võlgade ja sissetulekute suhe, madal krediidiskoor või muud põhjused

Pole enam ooteaegu ega stressirohkeid pangakülastusi. Meie teenus on saadaval 24/7 – saate laenu võtta ja tehinguid sooritada igal ajal ja igal pool, kus seda vajate

Pakume 24-tunniseid maailmatasemel laenuteenuseid. Päringuteks/küsimusteks? - Saada e-kiri | spotcapglobalservices@gmail.com | või saatke sõnum WhatsAppis: +31642117819 | & Saate kohe vastuse

Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

Teie rahaline vabadus on teie kätes!!

SUSAN BENSON ütles ...

Tere, daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Mina olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

Kas vajate oma projekti lõpuleviimiseks ärilaenu, eralaenu, hüpoteeklaenu või laenu? Kui vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, sealhulgas pika- ja lühiajalisi laene, tagatisega ja tagatiseta laene ja palju muud. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e-posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või saatke mulle sõnum otse WhatsAppi kaudu: +447360502110 ja saate kohe vastuse.

Laen usaldusväärselt ja pädevalt ettevõttelt on see, mida vajate oma eesmärgi saavutamiseks. Oleme kõikehõlmav finantsteenuste ettevõte ja oleme pühendunud aitama teil täita kõik teie soovid. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiiremal viisil.

* Laenu saab taotleda igal ajal ja igal pool.
* Paindlik summa – Teie otsustate, kui palju soovite laenata.
* Kiire otsefinantseerimine – saate laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
* Paindlik intressimäär 3%.
* Kõrge heakskiidu määrad
* Paindlik tagasimakse – peate valima tagasimaksekuupäeva, kas kord nädalas, kuus või aastas 1–30 aasta jooksul.
* Lihtne veebirakendus.
* Personaliseeritud juhendamine ja asjatundlikkus.
* Varjatud tasusid pole

Ärge kaotage võimalust raha puudumise tõttu. Võtke kohe ühendust minu ettevõttega, saame teid laenu andmisel aidata, sest oleme aidanud paljusid üksikisikuid ja organisatsioone, kes on kogu maailmas olnud rahalistes raskustes.

Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus aadressil
E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
WhatsApp: +447360502110

Vahendajad/konsultandid/maaklerid on oodatud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Täieliku usaldusega töötame koos kõigi asjaosaliste hüvanguks.