kolmapäev, 24. oktoober 2018

Õunaaed ja paks lehekiht

Eile, 23. oktoobril avastasin, et lõpuks on ka õunapuud enam-vähem lehtedest vabad. Kastan õnneks ka. Nii sööstsingi juba enne päikesetõusu õunaaeda, et riisumisega peale hakata. Metsa taga oli taevas seda karva, et päike tuleb välja. Noh, tuligi. Küll oli ilus! ma naudin  hommikusi hetki õunaaias koos päikesega. saml ajal oli majaesine pime mis pime....

Kahjuks jätkus päikest umbes tunnikeseks. Võib-olla isegi lühemaks ajaks. Lõpuks oli taevas lauspilves ja hall mis hall. Õnneks tuult väga polnud ja ega väga külma ka polnud. Nii saigi üks jupike õunaaiast enam-vähem lehevabaks.

Kuna sobiva ilma korral tule suures kuusehekis jälle langetamistöid teha, siis vägisi kipub selline tunne tulema, et saame omale õunaaia teise külge veel ühe Vahtraaluste ala...



Hiljem sai ka Varjupeenra korrastamise töö ette võetud. Eelmisel sügisel olin tubli ja tegin peenra kastanilehtedest ja kastanimunadest puhtaks. Küll olin selle ettevõtmise eest kevadel tänulik!
Loodan, et ilm kunagi novembri alguses läheb veel natuke soojemaks ning saan tööga lõpuks ühele poole.

Aga täna sajab vihma, mis justkui on vihm, aga samas klõbiseb vastu terrassi mööblit. Ilm on täna päris hukas.

3 kommentaari:

maurus ütles ...

Kas see on Fiskarsi lehereha (või muruluud?) ja kas ta on hea?
maurus

Mariihen ütles ...

Fiskarsi muruluud jah. Mul on neid luudasid olnud erinevaid. Nüüd ometi tööriist, millega tõesti on hea riisuda.

maurus ütles ...

Aitäh, peab vaatama, meil ka neid nikerdisi igasuguseid olnud, aga päris head, tugevat reha, millega kahe tamme+5 vahtra + 10 kase+ 4 haava ja saja ülejäänud puu lehed kooku riisuda -pole. Ja meil seda riisumist jagub veel tükiks ajaks, nii et pole hilja midagi veel reha osta!