neljapäev, 23. august 2018

Suvikõrvitsa-paprika-tomati salat

Mulle hullult meeldivad suvikõrvitsad. Nende lehtede pärast. Vilju ma pole ausalt öeldes mitte maitsnudki.
Sel kevadel sai maha 5 suvikõrvitsataime. Algul nad ei tahtnud kohe kuidagi kasvama hakata. Kiratsesid ja kiratsesid. Nüüd on mul suvikõrvitsa uputus....

Õnneks ringles kõikvõimsas Facebookis salati retsept, milles on eriti hea suvikõrvitsaid kasutada.

Retsept ka igaks juhuks: 


1 kg suvikõrvitsat
0,5 kg tomatit
0,5 kg paprikat
1 dl õli
2 spl äädikat
0,5 dl suhkrut
1-1,5 tl soola
jahvatatud musta pipart
soovi korral veid suitsutatud paprika pulbrit
vajadusel vett
Tükelda köögiviljad ja aseta potti. Lisa ülejäänud ained ning kuumuta vaiksel tulel ca 15-20 minutit, kuni suvikõrvits on klaasjas ja pehme. Hoidis peab olema vedelikuga kaetud, vajadusel lisa vett. Aseta steriliseeritud purkidesse ning kaaneta.



Kommentaare ei ole: