teisipäev, 17. oktoober 2017

Orkaan Ophelia, Sahara kõrb ning Portugal

Sel sügisel on Atlandi ookeani orkaanid eriti äkilised ja keevalised ning üks nendest, Ophelia, trügis kohe õige kaugele põhja suunas. Ju ta sooja Golfi hoovuse harjal purjetas. Paar viimast päeva olid rasked eriti Iirimaale.Õnneks mu Dublinis elav sõber pääses vaid 5-tunnise elektrikatkestusega ning puid tema kodu ümber maha ei murtud.

Aga Ophelia ei piirdunud vaid Briti saartega, ta liikus isegi veidi ida poole. Nii saabuski tänane päev, mis on minu elu kõige pimedam. Kesk päeva oli pime kui õhtul. Ilma elektrivalguseta ei näinud toas midgi teha.

CNN ja BBC valgustasid pimeduse tagamaid. Nimelt kandis Ophelia oma pilvedes ka Sahara kõrbe liiva ja tolmu ning tõi üles põhja suunas ka Portugali maastikupõlengute suitsu. Selle tagajärjel nägid pilvitu taevaga õnnistatud inimesed tavatust märksa tumedamat, suisa oranži päikest. Teadupärast on oranž tumedam kui helekollane ning eks seepärast siis selline pimedus. Pluss see liiv ja suits ka takkapihta.

Selline kummaline ilm siis.

Pildid on hommikused, kui ilm veel päris pime polnudki.



See pilt on tehtud erakordsest kollasest valgusest, mis enne pimeduse saabumist end imetleda laskis. Pildile loomulikult ei jäänud õigeid värve.


Tänane vihmavesi oli selline. Scary!

Kommentaare ei ole: