neljapäev, 19. jaanuar 2017

Aasta esimene....

Jaanuarikuu on juba teise poolde jõudnud. Talvest vist sel korral asja ei saagi. Natuke nagu hiljaks hakkab juba jääma. Linnud on aktiivsed, kuused on esimese okaste puistamie ära toimetanud. Kuuldavasti pidi varblaserikkas piirkonnas juba valjuhäälseid koosolekuid toimuma. Linnas laulab musträstas.

Lund on meite aias noh, nii tolmu jagu, aga võrreldes ümbruskonna lagedamate aladega olema suisa "lumme uppunud".
Mulle säärane talv sobib. Küttepuude kulu on väike, elektrit ei kulu ka palju, kuna pumbamaja tuleb praeguste temperatuuridega ise toime.

Paljud tragid aiapidajad juba toimetavad väljas. Minul pole mingit tahtmist sinna rõskesse külma minna. Iga asi omal ajal. Või siis natuke hiljem.

Põhiliselt saab tegeldud näputööga. Ideesid ja plaane on nii palju, et ma ei tea, kes need kõik ellu peaks viima.
Endiselt pole ma maha matnud plaani osaleda avatud talude päeval. Egas kõik talud pea olema suured tootmistalud. Meil on elustiilitalu. Maal elamise viis ju seegi. Konti ei murra, nälga ei jäta - just sobilik meile.

Vaatasin, et mu käsitööblogis on ikka hulga rohkem postitusi, kui Metsaaia blogis. Eks seda seepärast, et veebikeskkonnas säilivad fotod paremini kui arvutis. See kurikuulus Format C viib ju kõik kus seda ja teist. Seega tuleb ettevaatlik olla. Vaatajaid on sel blogil ka, aga nad on kõik sellised passiivsed - ei ühtegi kommentaari. :)

Päikest on selle aasta alguses ainult jaopärast antud. Ühel sellisel päeval sai siis ka vähe rõõmsamaid pilte tehtud.



Mehed on küttepuude saagimisega hakatust teinud. Kuidagi ei taha see töö neil edeneda. Kord maa külmanud, kord kärss kärnas. No ei ole me talvel väljas toimetajad inimesed!


Aga aiahooaja "pessa" on esimene raoke juba toodud. Ostsin mõned seemned ära. Tegelikult tahtsin ainult lobeeliat ja petuuniat.Millegipärast sai neid pakke veidi rohkem.


Paprikat lõikudes leidsin selle seest ilusad seemned -panin need kuivama ja külviaega ootama. Ehk idanevad! Sama tegin ka kõrvitsa seemnetega. Homme on plaanis kõrvitsasaia küpsetada ja nii tuligi suurele kõrvitsa-maugule nuga sisse lüüa. Ilusad "prullakad" seemned on selles kõrvitsas!

Näis-näis, mitu postitust siis 2017.-sse aastasse ka satub. Laisk olen selle blogimise osas.




1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Poe-paprika seemned idanevad küll, ma ühel aastal proovisin. Ja viljad olid ikka päris ehtsad paprikad!
maurus