pühapäev, 7. august 2016

Siilikübarad

Hilissuvise aia ühed ilusamad taimed on päevakübarad ja siilikübarad. Mul on ainult üks purpur-siilikübara sort, mida tubli kasvajana olen palju jagada saanud.
Aga....... Neid siilikübaraid võiks ikka palju-palju rohkem olla. Surfasin Hansaplanti ja Juhani puukooli kodulehtedel ja panen siia meelespidamiseks mõned iludused. Äkki millaski õnnestub nad omale hankida.

Nad kõik on imelised, aga mõni on kohe eriline lemmik,mida oleks kohe hädasti vaja...

Huvitav, kas see ainumas purpur-siilikübar meie aias on "Magnus"? See oleks vahva küll, kui poja nimeline lill olemas oleks.

1. Butterfly Kisses 


2. Cleopatra


2. Day Dream


3. Heavenly Dream


4. Hot Lava


5. Hot Papaya !!!!!!!!


6. Leilani


7. Magnus


8. Mama Mia  


9. Marmelade 


10. Maui Sunshine  


11. Meringue  


12. Meteor Red


13. Now Cheesier


14. Little Magnus 


15. Mistral


16. Pow-Wow Wild


17. Pow-Wow White  


18. PW White


19. Quills and Thrills  


20. Raspberry Truffle 


21. Secret Glow   


22. Secret Joy  


 23. Secret Passion   


24. Summer Coctail  


25. Summer Cloud  


26. Supreme Cantaloupe 


27. Tiki Torch   


28. Tomato Soup  


29. White Double Delight   


30. White Meditation 


31. White Swan   

9 kommentaari:

Neljandik ütles ...

Hot lava mul oli aga läks sellel talvel välja. Aga seemikuid leidsin peenrast, nagu seemikutega ikka pole aimugi, mis värvi. Pead ikka ise järele tulema :)

Tii ütles ...

Siilikübaral on tõesti imelisi sorte. Kuid kõik ei ole sugugi võrdse elujõuga. Halval talvel võib väljaminek üsna suur olla või jääb puhmas kiratsema vaevalt mõnd õit näidates. Seemnekülvist, kui sort üldse annab idanevat seemet, tärkavad väga harilikud taimed - kui just ei satu ette see üks tuhandest juhust et seemik on millegi poolest eriline. Arvestades siilikübara istikute üsna kallist hinda, soovitan teha uurimist, millistest sortidest on vähemalt loota, et nad su aeda kaunistavad jätkuvalt mitmete aastate jooksul. Lõplikult selgub ikkagi alles praktiliste katsete käigus. Soovin edu!

Mariihen ütles ...

Hinnad on tõesti kallivõitu.

Futu ütles ...

Tavaliselt on üleväetatud poetaimega selline lugu, et istutad maha ja järgmisel kevadel tärkab heal juhul üks vars, millest siis kas hakkab (või ei hakka arenema) uus taim. Kui see pidama jääb, on ok ja järgmisel aastal võib koguni 3-4 vart olla. Siilkübarad tahavad kergemat mulda ja sooja päiksepaistelist kasvukohta. Minul on hästi edenenud `Milky Way`, valge lihtõieline, algliik ja `Fatal Attraction` näikse ka tugev sort olevat.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Soovitan unusatada kollased, need üldiselt ei kesta aga halval talvel võib ilma jääda isegi vanadest ja kindlatena näivatest. Mul korra on juhtunud, et vaid paar sorti jäänud. Veel arvatakse, et need on üldse lühiealised ja ühel hetkel võib lahkuda ka 5-6 aastat kasvanud kindel taim. Lätlastel on kindlamaid oranžikatoonilisi sorte. ´Tomato Soup `on mul 3 x lahkunud. Tiil on õigus, korralik uurimistöö vajalik.

Milda ütles ...

Mul on sellest nimekirjast ka mälestused umbes viiest, kes olid esialgu väga kaunid, aga lahkusid kôik, kes varem ja kes hiljem, aga nimetu valgeôielise vôid saada, kasvab maasikapeenras ja ootab paremat kohta

Mariihen ütles ...

Milda, ütle nimetule valgele, et ta saab omale uue kodu ja uued lillenaabrid!

Eve Piibeleht ütles ...

Mul mingid sordid on ikka päris kaua ja korralikult vastu pidanud, aga mul on nimekiri kuskil teises arvutis ja sorte praegu nimetada ei julge. Minu kogemus ütleb, et neile meeldib kuskil tuulevarjus olla, lagedal lähevad kindlalt välja.

MUHEDIK ütles ...

inu keskmiselt raskemas mullas on sama lugu kui Rahmeldajal ja väga paljud sordid pikalt vastu ei pea, eriti kehv on olukord kollaste ja ka mõningat roosadega. Soovitan samuti lätlaste sorte piiluda.