kolmapäev, 20. aprill 2016

Kui hull on rahutu, .....

...tulevad talle igasugused mõttetud ja veel mõttetumad mõtted pähe. Peenramaad täna ette valmistada ei saa, liiga plöga on, riideid ka juba kaks korda vahetatud, tatitilk nina otsas.... Mis siis muud kui jalutama. Ideesid koguma, plaane genereerima ja ...... enamusele nendest käega lööma...... Sest - mees ütleb uute ja eluliselt mittevajalike plaanide peale "möh?!" ning noored mehed ütlevad: "Milllllllllleks?"

On meil Uue ja Vana Pargi veerel üks maaparanduse käigus tekitatud kivihunnik. Pigem rahnuhunnik. Ja ta on täpselt selle koha peal, mis kuulub kasutuskategooriasse: Lauda taha nõgestesse ja kuul pähe". No on seal kultuurkihi ja pinnase all ikka träni. Siiamaani. Juba varsti 30 aastat. No aga minu jõud ka selle enamasti metallkola välja tirimise peale ei käi. Las ta siis olla. Tuleviku arheoloogidel ka tööd vaja. Las kaevavad ja nuputavad.

Noh, aga see tänase päeva tuiamise ala siis piltides.

Kõigepealt tänane ilm: Objektiiv ei ole määrdunud, need on lörtsilärakad.


Ja see ala siis säänne:









Mõte liigub siis sedaviis, et kakuks-saeks need leedrid välja, katkuks metsvaarika välja, vajadusel mässiks musta kile köntidele ümber, et leedri ohjeldamatut elujanu ohjata, lagedamad naadiväljad paneks ka katte alla "küpsema". Kivide vahele istutaks siis ......... vot ei teagi nüüd.....

Väljas +3,2 kraadi..... 

6 kommentaari:

Tsiil ütles ...

ai, kui hea koht! ja väärt plaan, nii ilusad kivid!

Köögikata ütles ...

Jaaa, neid ilusaid kive peaks tõesti kuidagi eksponeerima :)

Tii ütles ...

Suured plaanid. Mõeldud tehtud - kraavisonnist sa ju kujundasid lookleva kõrgendatud peenra. Kivide vahele istutamisega ei tasu kiirustada mu meelest. Ehk sobib esialgu midagi nende ette või taha taustaks, sest kivialuseid juuri pole kuiguivõrd lihtne lõplikult lämmatada. Ei tunne küll leedri visadust, vaarikast ehk saab kergemuini jagu. Neid suuri müraksid ju ilma rasketehnikata ei liiguta.

Futu ütles ...

Oi millised kivid!:)
Mis võimalus oleks nad kuskile mujale veeretada ja alustada puhtalt maalt? Vaarikas ja need teised on kivide vahelt väga visad kaduma. Kätte ka ei saa. Kõik mis kasvab kivide vahel, naat, nõges jne. Katta juuretõkkega? Siis peaks osad kivid ka katma, sest osad on tõenäoliselt maa sees. Väljakutse igatahes. Ja mitte väike.:)

MUHEDIK ütles ...

KOht on looduslik, ma püüaksin seda nii säilitada nagu ta on. Noh, vaarikad ja leedrid kisuks muidugi välja.
Kasutaks sõnajalgu ja mingeid kodumaiseid põõsaid, harilik porss võiks oma veidi sinakate lehtedega seal hea välja näha. Mingeid pisikesi pudinaid, keda luubiga peab vaatama, ma sinna ei paneks, sellised kohad peavad olema maja lähedal vaates.
Kui Sa esimesed taimed paika saad, tead juba ise, kuidas edasi minna.

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Tundub väga suur töö olevat. Kesse sul seda teeb?