laupäev, 19. oktoober 2013

Hallid labakud

Algas koolivaheaeg ja päevapealt sai otsa kuldne sügis ning asemele tuli tõeline hilissügis. Kuskil olevat reedel ka miski tormi moodi tuult olnud, aga meie ei tea sellest midagi. Vihma sadas terve reedese päeva.
Vihma, mida vihmaks võib pidada sadas sel suvel-sügisel siis 1. juulil, 2. septembril ja 18. oktoobril. Kogu lugu. Jõgi on veest peaaegu tähi, isegi Pirita jõgi näeb kole välja.

Täna hommikul poole kuue ajal säras taevas täiskuu. Tunni aja pärast kõmises kõu ja sähvisid välgud ning akna taga sadas miskit kahtlaselt krõbisevat ollust. Kui valgemaks läks, selgus, et maa on valge!

Kinnastest.
Sain nüüd valmis selle probleemse kindapaari, mis kohe kuidagi ei tahtnud sõrmikuteks formeeruda, vaid otsustas isepäiselt, et vot nendest saavad labakud. Algul ei meeldinud, nüüd, kui mõlemad valmis ja viimistletud - täitsa OK  kukkus välja. Ainult see silmatorkav valge mustri osa jäi labakute jaoks veidi madalale, oli teine ju sõrmikute tarvis kootud :)

Sel pildil on näha lumenatuke, mis poole kümneks veel järel oli.




kolmapäev, 16. oktoober 2013

Pastelsed sõrmikud

Nüüd olen siis nii kaugel, et mitu paari kudumistöid on korraga pooleli. Noh, alustasin tumedamate kinnastega, millel ranne minu jaoks jälle uutmoodi. Kudumise käigus aga selgus, et kindad on ikka veidi liiga laiad. Harutasin maha juba kootud sõrme ja nii saigi plaanitud sõrmikust
hoopiski labakinnas. Tundus, et ei ole ikka see, mis vaja. Panin tallele.... Las "laagerdab".
Alustasin uue kindaga. Seekord üritasin kududa tagasihoidlikuma paari. Juba randmeosa on tagasihoidlik.
Muidu koon suht tugevasti (viimase aasta treening), aga sellise mustri puhul, kus lõngajooksud jäävad sellised pikemad ja nad vajavad veel omakorda kinnitamist, tuleb kude lõdvem. Seega ka kinnas ise veidike õhem. Seepärast kudusin sõrmed ühe lõngaga.
Saagiks siis selline kindapaar:

laupäev, 12. oktoober 2013

Tumehalli põhitooniga sõrmikud

Oh, küll võtab ikka aega ühe kindapaari kudumine! Kui see oleks mu töö, siis ma ei tea .....
Palgatöö, koduste toimetuste, haige vanaema ja väikese remondi kõrvalt õnnestub ainult õhtuti teleri ees aega näpistada.
Uus kindapaar hakkab ka juba looma. Neil uutel kinnastel tuleb ranne teistmoodi. Päris huvitav jäi. Aga õhtul viskasin juba üle pöidlaaugu kootud kinda nurka - no ei meeldinud. Hommikul päevavalguses vaadates väga halb ehk ei olegi, aga parima variandi saan vist sõrmede üleni kirjamisega (või teen üldse labakud). Vaatab veel!

Uus "saak" on siis selline:
 Ja päikeselaigus ka:

neljapäev, 3. oktoober 2013