pühapäev, 18. august 2013

Tuju nullis ja aiatöö ei edene

Pikk puhkus hakkab läbi saama. 21.-sel juba tööle. Taoline tõsiasi on tegutsemislusti täielikult halvanud ja kui veel jahedavõitu ilmad ka juurde lisada, siis ega õue ei kipu küll.
Telekast kergejõustiku MM-i vaadates sai siis veidi kootud.
Sokid on veel ürgvanadest maavillase lõnga varudest. No ei näinud lõngavihte pestes, et need kaks ei olegi täpselt ühesugused lõngad. Kuna koon kahte sokki korraga, siis loomulikult oli vaja võtta üks valge ühest ja teine kera teisest sodist. Väike toonivahe on sees :(
Roosaka mustriga sokke alustades vaatasin selge silmaga ja eredas päevavalguses, et ikka täpselt samad valged kerad kätte satuksid. Läks õnneks!
Roosa mustriga soki tald on 24 cm. Punase-musta mustriga soki tald on 25 cm.
Veel sai kootud megapehmest lõngast laste sokke. Pisemate tald 13 cm, suuremate tald 20 cm.

Üks tuttav pisike preili ei taha kuidagi tudule jääda. Tema emme on lapsega suisa hädas. Rääkisin lapsele muinas-(udujuttu) tudivatest kaisujänestest. Laps oli kohe nõus kaisujänese olemasolu korral tuttu jääma. Eks ma siis õmblesin talle ühe sellise tegelase. (Selline väiksema kaisujänese mõõtu sai). Kui hakkasin nukule nägu pähe tikkima, õpetas laps kõrval: ripsmed peavad pikad olema, sest igal ilusal tüdrukul on pikad ripsmed (Ole siis lahke!). Kui hakkasin suud tikkima, küsisin targu kohe nõu, et kas teha ümar nö. lahtine suu või kinnine. Väike preili mühatas, et kes see siis lahtise suuga magab - lutt kukub suust välja. No tegin siis igaks juhuks kinnise suu. Eks nad kodus vaatavad, kuidas selle lutiga jääb.
Õmblemise hasart oli sees ja nii tegin veel kaks kaisujänest. Vaatasin, et see väike on ikka väike tõesti (noh, pigem selline kiitsakas). Teise tegin vähe priskema.
Väikese pikkus on 40 cm + kõrvad.
Suurema pikkus on 47 cm + kõrvad.

6 kommentaari:

Tii ütles ...

Eks selle mõnusa suveaja lõppemisest ole kahju küll, kuid päris kiirstardist koolielu enne esimest septembrit ju ei alga, annab ehk pisut aega harjuda. Aga sinu tehtud tööde hunnikut vaadtes ei saa küll öelda, et miski ei edene, pigem vastupidi, ilusad käsitööd muudki valmivad.

Neljandik ütles ...

Oi kui armsad tudujänesed! Sa oled nii tubli käsitöömeister. Muide, minu ühed armsamad lapsepõlve mänguasjad valmistas kunagi Lonni Tuhalas - taluloomad, kuked, kanad, kõik ikka ise lõngast meisterdatud (ma isegi ei mäleta enam kas kootud või heegeldatud, lapsena ju sellised asju vaadata ei oska). Ju nad sellepärast nii meelde jäidki, et olid hoopis teistsugused kui poekraam. Kahjuks jagati vist kõik hiljem väiksematele sugulastele edasi, praegu oleks paras juba mänguasjamuuseumile pakkuda :)

Mariihen ütles ...

Ilmselt olid need Lonni tehtud mänguasjad heegeldatud. Ma mäletan, et Nelel oli vist ka midagi sellist.

Köögikata ütles ...

Väga armsad jänesed! Ja ehk muutuvad need erinevad sokid ajapikku pisut sarnasemaks. Sellelt pildilt küll peaaegu ei saa vahest arugi.
Megatubli oled igatahes!

MUHEDIK ütles ...

Väikesed inimesed teavad väga täpselt, milline peab üks armas asi välja nägema, neilt peaks sagedamini nõu küsima. Näe, kui ilusad on need pikad ripsmed ja pruntis suu :), armsad tegelased. Sokid on ka ilusad, kes see ikka jalgu luubiga vahib. Tuleb külm talv, Mare valmistub selleks hoolega :D

Togram ütles ...

jÄNKSID ON kihvtid! ja sokid ka! Sellega olen Tii jutust 100% nõus, et mitte-midagi tegemisest on asi ikka väääga kaugel.

mina puhkan septembri alguses ja loodan suve või vähemalt vananaistesuve :=